Tort cu crema de lamaie

Foile de blat. Se amesteca componentele de blat in care se include cate putin faina cernuta, pana se face un aluat care se po

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Foile de blat
  • 1 ou
  • 1 pahar ulei
  • 1 pahar lapte
  • 1 pahar zahar
  • faina cat cuprinde
  • Crema
  • 2 linguri faina
  • 1 cana lapte
  • 250 g margarina
  • 200 g unt
  • 300 g zahar pudra
  • zeama de la 1-2 lamai
  • Alt blat
  • 250 g margarina
  • 200 ml smantana. 400 g faina
  • Garnitura frisca

Mod de preparare

Foile de blat.

Se amesteca componentele de blat in care se include cate putin faina cernuta, pana se face un aluat care se poate intinde. Acesta se imparte in 4 si se coc pe

rand foi groase de 1/2 deget, pe fundul unei cratite unse cu unt si presarata cu faina.

Crema.

Faina se fierbe cu laptele pana se face ca o ciulama. Separat se freaca margarina si untul, adaugandu-se zaharul pudra. Se amesteca bine si se adauga ciulamaua si zeama lamailor.

Se intinde crema intre foile de blat, se presara tortul deasupra cu zahar si se serveste cu frisca, dupa dorinta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci