• echipati storcatorul prin presare la rece Kuvings cu sita pentru suc
• pentru cei 200 ml de lapte de migdale se introduc migdalele (lasate la inmuiat cateva ore) in storcatorul prin presare la rece Kuvings, alternand cu cei 300 ml apa plata. Pulpa eliminata se mai poate refolosi de 2-3 ori sau se poate folosi pentru blat de prajituri, de exemplu. Laptetele va fi destul de consistent si nu veti avea nevoie de punga pentru strecurat ca atunci cand folosi un blender obisnuit.
• dupa ce aveti gata laptele il puneti intr-un bol si adaugati fulgii de mei, prunele taiate cubulete si scortisoara
• asteptati cateva minute pana cand amestecul capata o consistenta mai groasa si il puteti servi linistiti.
• De preferat sa il consumati dimineata, in zilele epuizante de vara.
Aceasta varianta de mic dejun este energizanta, hidratanta si usor de digerat, ideala pentru zilele de vara in care va simtiti obositi sau fara putere. Pentru ca este folosit laptele de migdale, acesta poate fi consumat de oricine, inclusiv de vegetarieni, de cei care tin post sau de cei care sufera de intoleranta la gluten.
Pe langa beneficiile pentru starea noastra de spirit, acest mic dejun ne ajuta in a combate o alta problema care apare vara: eliminarea apei si implicit a sarurilor minerale. Trebuie sa fiti atenti la alimentatia din timpul verii si este foarte important ca in meniul zilnic sa fie prezente toate grupele de alimente.
Aflati si multe sfaturi despre nutritia din timpul verii si cititi articolul in intregime aici: http://www.carmen-bruma.ro/mic-dejun-ideal-pentru-vara/.
Savurati cu placere!
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeO ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.
Ciorba de legume cu perisoarea) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataSavuroase și sățioase! Le-am servit fierbinți cu dulceață de ardei iute, a la Panacris ;) și dulceață de ceapă...
Aperitiv bulete de cartofi cu cașcaval, pudra de trufe si baconIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii