• echipati storcatorul prin presare la rece Kuvings cu sita pentru suc
• pentru cei 200 ml de lapte de migdale se introduc migdalele (lasate la inmuiat cateva ore) in storcatorul prin presare la rece Kuvings, alternand cu cei 300 ml apa plata. Pulpa eliminata se mai poate refolosi de 2-3 ori sau se poate folosi pentru blat de prajituri, de exemplu. Laptetele va fi destul de consistent si nu veti avea nevoie de punga pentru strecurat ca atunci cand folosi un blender obisnuit.
• dupa ce aveti gata laptele il puneti intr-un bol si adaugati fulgii de mei, prunele taiate cubulete si scortisoara
• asteptati cateva minute pana cand amestecul capata o consistenta mai groasa si il puteti servi linistiti.
• De preferat sa il consumati dimineata, in zilele epuizante de vara.
Aceasta varianta de mic dejun este energizanta, hidratanta si usor de digerat, ideala pentru zilele de vara in care va simtiti obositi sau fara putere. Pentru ca este folosit laptele de migdale, acesta poate fi consumat de oricine, inclusiv de vegetarieni, de cei care tin post sau de cei care sufera de intoleranta la gluten.
Pe langa beneficiile pentru starea noastra de spirit, acest mic dejun ne ajuta in a combate o alta problema care apare vara: eliminarea apei si implicit a sarurilor minerale. Trebuie sa fiti atenti la alimentatia din timpul verii si este foarte important ca in meniul zilnic sa fie prezente toate grupele de alimente.
Aflati si multe sfaturi despre nutritia din timpul verii si cititi articolul in intregime aici: http://www.carmen-bruma.ro/mic-dejun-ideal-pentru-vara/.
Savurati cu placere!
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agrisePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii