Aperitiv rece grecesc

Aperitivul rece grecesc este un aperitiv festiv absolut dedlicios si revigorant potrivit pentru zilele calde de vara.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Aperitiv rece grecesc

Ingrediente

  • masline cu samburi de migdale (se gasesc la Billa)
  • masline negre cu peste
  • branza feta (sau telemea de vaca)
  • castraveti
  • piper rosu
  • cimbrisor
  • rozmarin
  • ulei de masline
  • zeama de lamaie

Mod de preparare

Aceasta reteta de aperitiv care aparent pare banala, pentru ca este :), este o reteta greceasca racoritoare de aperitiv potrivita pentru orice ocazie festiva de vara.

Faceti o marinata din uleiul de masline (100ml), zeama de la 1/2 lamaie, piper roz proaspat macinat, frunzele de la o crenguta de cimbrisor si cateva fire de rozmarin. Amestecati bine.

130g branza feta taiata cuburi si 1 castravete taiat triunghiuri se amesteca cu maslinele si apoi cu marinata. Se lasa la rece 30 de minute.


Aperitivul rece grecesc se serveste in portii/linguri individuale sau in boluri mici de salata, sau chiar si pe betigase de frigarui.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori