Cascaval de casa din branza de oi

Pentru cascaval de casa din branza de oi se pune laptele in cratita la fiert, apoi, cand aproape da sa fiarba, punem branza in lapte ca sa o mai scoacem o data.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 l lapte dulce
  • 2 kg branza de vaci
  • 400 g branza de oi framantata
  • 2 oua
  • 300 g unt sau
  • margarina
  • o lingura de bicarbonat.

Mod de preparare

Pentru cascaval de casa din branza de oi se pune laptele in cratita la fiert, apoi, cand aproape da sa fiarba, punem branza in lapte ca sa o mai scoacem o data. Dupa ce s-a ales branza de zer, punem la scurs intrun tifon si lasam pana se scurge bine. Branza scursa o dam prin masina de carne, apoi o amestecam cu ouale, branza de oi sau branza de burduf din comert, untul si bicarbonatul. Lasam compozitia sa stea timp de sase pana la sapte ore, apoi o punem intr-un vas cu fundul dublu. Punem vasul pe plita la foc domol, invartim cu lingura de lemn pana compozitia devine fluida si se leaga de lingura, atunci este gata si, calda, o punem in forme de plastic, dupa care dam la racit.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc