Aperitive cu branza

Reteta Placinta cu spanac, omleta si branza

portii reteta 12 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 40m 
Merisor postat de
Postat pe: 09-04-2019
Adaugă în cartea de bucate
Pentru ca am gasit spanac proaspat pe piata, am preparat o delicioasa Placinta cu spanac, omleta si branza.Am zis sa mai profit de oferta lui bogata in vitamine.De data aceasta l-am combinat cu branzeturi si ardei capia.

ingrediente

12 portii

   marar
Pentru aluat(doua rulade micute):
   1 ou
   50 g unt
   1 lingura ulei de masline
   150 ml lapte
   450 g faina
   sare
   patrunjel
   1/2 plic praf de copt
   1 varf cutit bicarbonat de sodiu
Pentru uns:
   1 galbenus
   1 lingurita lapte
   putin parmezan
Pentru umplutura:
   250 g spanac
   apa + sare + bicarbonat de sodiu
   15-20 g unt
   1 ceapa rosie
   mica
   oregano
   busuioc
   100 g branza telemea
   100 g branza dulce
   50 g mascarpone
   marar
   1 ardei capia mare
   2 omlete din cate 2 oua

mod de preparare

Pentru aluat, frecam oul cu sare, adaugam uleiul, apoi untul taiat in cubulete, laptele, verdeata tocata marunt si treptat, faina cernuta impreuna cu praful de copt si bicarbonatul.Framantam un aluat, atat cat sa nu se lipeasca de maini.Acoperim aluatul cu o folie si il lasam la odihnit 30 de minute.
Pentru umplutura, oparim spanacul in apa clocotita cu sare si putin bicarbonat, il scurgem si il tocam marunt.Calim o ceapa mica in putin unt, apoi adaugam spanacul, 2-3 frunze de busuioc, dar si putin oregano, amestecam de cateva ori si il lasam la racit.Dam branza telemea pe razatoare, o amestecam cu branza dulce si mascarponele, dar si cu verdeata tocata marunt. Punem cateva fire de marar si cateva fire de patrunjel, nu exageram.Preparam doua omlete din cate doua oua cu sare si piper. Eu le-am preparat la panini maker, ca am vrut sa iasa dreptunghiulare. Tocam ardeiul capia in cubulete si il amestecam cu branza.Impartim aluatul in doua si intindem pe masa de lucru doua foi de dimensiuni mai mari decat dimensiunile omletei.
Asamblare si coacere placinta cu spanac, omleta si branza.
Peste foile de aluat asezam omletele, apoi spanacul amestecat cu branzeturile, rulam mai intai omletele peste umplutura si apoi aluatul peste omlete, asa incat sa avem aluat doar la exterior.Introducem marginile aluatului, de la capete, in interior, ca sa nu ne iasa umplutura si asezam ruladele intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Eu am asezat hartie de copt si intre rulade, pentru a nu se lipi intre ele.Ungem ruladele cu un galbenus de ou amestecat cu putin lapte si le coacem pentru 35 de minute la 180 de grade, in cuptorul preincalzit, in prealabil.La final le pudram cu putin parmezan ras.
Le servim calde cu o cana de iaurt sau cu ketchup, asa cum le-au servit ai mei.
Incearca si Rulada de cascaval cu smantana
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac, omleta si branza" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aperitive cu branza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.