Aperitive cu branza

Reteta culinara Rulada in trei culori

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:30m 
vandas3 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Rulada in trei culori este un aperitiv cu crema de branza gustos si aratos, perfect pentru orice ocazie festiva sau petrecere.

ingrediente

Pentru aluatul verde :
   3 oua
   3 linguri de patrunjel verde (congelat)
   3 linguri de ulei
   3 linguri de faina
   1 si 1/2 linguri smantana
   1 lingurita praf de copt
   sare
Pentru aluatul portocaliu :
   3 oua
   3 linguri pasta de ardei (sau de rosii)
   3 linguri de ulei
   3 linguri de faina
   1 lingurita praf de copt
   1 si 1/2 linguri smantana
   sare
Pentru aluatul galben :
   3 oua
   3 linguri de ulei
   3 linguri de faina
   1 si 1/2 linguri smantana
   1 lingurita praf de copt
   4 linguri de branza telemea rasa
Pentru umplutura :
   300 g branza telemea de oi (sau de vaca)
   4 linguri de smantana
   1 ardei gras rosu taiat cubulete
   piper

mod de preparare

Cele trei compozitii de aluat se fac in trei vase diferite, in acelasi timp.
Pentru aluatul verde se freaca cele trei galbenusuri cu trei linguri de ulei. Se adauga apoi 1 si 1/2 linguri de smantana, cele 3 linguri de faina amestecata cu 1 lingurita de praf de copt si 3 linguri de patrunjel verde congelat, taiat marunt. Eu l-am dat la blender. (Se poate pune si spanac congelat).
Pentru aluatul portocaliu se repeta procedeul numai ca se inlocuieste patrunjelul cu pasta de ardei.
Pentru aluatul galben se repeta procedeul numai ca se pune 4 linguri de telemea rasa.
Cele 9 albusuri se bat toate impreuna cu un praf de sare. Se imparte in mod egal in cele trei vase si se amesteca prin rasturnare.
Intr-o tava mare de aragaz (35/39 cm) in care s-a pus hartie de copt, se intind compozitiile alternandu-se culorile. (Daca aveti tava de aragaz mai mica se reduce din cantitati). Se da la cuptor pentru 20-25 de minute. Cand este gata se rastoarna pe un prosop umed si se ruleaza. Se lasa la racit. Intr-un castron se amesteca telemeaua rasa cu smantana. Se intinde aceasta crema pe foaie iar peste ea se presara ardeiul rosu taiat cubulete. Se pot pune si masline taiate marunt. Se ruleaza si se da la rece. Se taie inainte de servire.
Rulada in trei culori se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.

Incearca si Mini aperitive vesele
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada in trei culori" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aperitive cu branza

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite