Rulada tricolora

Este o rulada cu aspect vesel, plin de culoare. Vesteste primavara si e perfecta pentru masa de Pasti.

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
medie
Rulada tricolora

Ingrediente

  • -2 oua
  • Aluatul portocaliu:
  • -2 linguri faina
  • -2 linguri ulei
  • -1 lingura smantana
  • -1/3 praf de copt
  • -2 linguri pasta de ardei sau ketchup
  • -2 oua
  • -2 linguri ulei
  • -1/3 praf de copt
  • -sare
  • -2 linguri faina
  • -1 lingura smantana
  • -sare
  • Aluatul galben:
  • -100 g telemea de vaca, oaie
  • Aluatul verde:
  • -2 oua
  • -2 linguri ulei
  • -1/3 praf de copt
  • -3 linguri spanac (fiert si tocat)
  • -2 linguri faina
  • -1 lingura smantana
  • Umplutura:
  • -300 g crema de branza
  • -100 g smantana
  • -sare
  • -1 lingurita boia de ardei

Mod de preparare

Pregatim o tava de copt pe care o tapetam cu hartie si pregatim si cuptorul , il pornim la 180 grade C

Aluaturile: Fiecare aluat va fi preparat separat, deci avem nevoie de 3 boluri mai mari si de 3 castronase. Separam albusurile de galbenus. Albusurile le vom bate cu putina sare, iar in castronele punem galbenusurile. Peste galbenusuri, punem smantana, ingredientul pentru culoare, praful de copt si uleiul. Omogenizam. Batem albusurile spuma si adaugam compozitia formata din galbenus, smantana si celelalte ingrediente. Repetam operatiunea si pentru celelalte 2 aluaturi. In tava pregatita deja, punem fasii din cele trei aluaturi alternand culorile. Dam tava la cuptor pana trece testul cu scobitoarea, cca 20-30 min. Pregatim un prosop si cand scoatem tava din cuptor, o rasturnam pe prosopul umezit, cu ajutorul caruia vom rula aluatul. Il lasam la racit.

Umplutura: Branza de vaca o amestecam cu smantana, o facem pasta, sare, boia de ardei dulce sau mai puteti adauga marar verde tocat, sunca, porumb etc…. Desfacem rulada si intindem crema de branza pe toata suprafata o rulam din nou, o invelim in folie alimentara si dam la frigider pana in momentul servirii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Ciorba de salata verde
2
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
3
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
4
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
5
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Parteneri
Supa crema de fasole uscata
Bucataras.RO

Supa crema de fasole uscata

Imi plac foarte mult supele crema. De data aceasta am incercat una de fasole uscata. Am pus un timp scurt de pregatire...

Supa crema de fasole uscata
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola