Aperitive cu branza

VIDEOReteta Tarta cu branzeturi si sunca - video

portii reteta 8 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 40m 
gatire reteta 1h:10m 
admin postat de
Postat pe: 20-01-2016
Adaugă în cartea de bucate
Un preparat extrem de versatil. E bun si rece, dar si cald, perfect pentru orice moment al zilei, ca fel principal sau ca antreu!

ingrediente

8 portii

Blat:
   100 g unt moale
   1 ou
   3 linguri cu lapte
   sare
   200 g faina
In plus:
   fasole uscata sau linte pentru copt blatul
Umplutura:
   cateva rosii uscate in ulei
   200 g sunca feliata
   o ceapa rosie
   marar tocat
   4 oua
   cascaval
   50 g gorgonzolla
   camembert
   200 g smantana de gatit
   sare si piper

Pentru umplutura, ai nevoie de cateva rosii uscate in ulei, 200 g sunca feliata, o ceapa rosie, o legatura de marar tocat, 4 oua, 125 g cascaval, 50 gr gorgonzolla, 125 gr camembert, 200 g smantana de gatit, sare si piper dupa gust.


Pentru prepararea blatului eu voi folosi un robot de bucatarie, dar poti amesteca ingredientele si cu mana!


 Pune in vasul robotului faina, untul moale, oul si putina sare.


Adauga laptele si mixeaza pana ingredientele sunt bine incorporate.


Intinde apoi aluatul intre doua hartii de copt, ca sa nu se lipeasca si sa fie mai usor de manevrat.


Transfera aluatul intr-o tava de tarta, cu tot cu foaia de copt de dedesubt, apoi taie marginile care depasesc tava.


Pune din nou deasupra foaia de copt, rastoarna fasolea uscata sau lintea si coace blatul la 180 de grade cam 30 de minute.


Cand este gata, indeparteaza hartia de copt si boabele si prepara umplutura.


Taie ceapa julien, iar feliile de sunca si rosiile uscate in cuburi.


Pune peste ele ouale batute, cascavalul dat pe razatoare si smantana. Rupe gorgonzola si camembertul in cubulete, apoi adauga sare si piper dupa gust.


 Rastoarna compozitia in tava, peste blat si pune totul la cuptor, tot la 180 de grade pentru 40-45 de minute, pana se incheaga bine.


Lasa tarta sa se raceasca putin inainte sa o tai felii.


Eu abia astept sa incerc o felie si sper sa iti placa si tie reteta mea!





" />

mod de preparare

Daca nu ai ghicit, este vorba despre un quiche sau o tarta cu branzeturi si sunca, gustoasa si foarte aratoasa! In plus, poti face o gramada de combinatii si poti folosi ce ingrediente iti plac!


Pentru blat, ai nevoie de 100 gr unt moale, 1 ou, 3 linguri cu lapte, putina sare si 200 gr faina. In plus, iti mai trebuie fasole uscata sau linte pentru copt blatul.


Pentru umplutura, ai nevoie de cateva rosii uscate in ulei, 200 g sunca feliata, o ceapa rosie, o legatura de marar tocat, 4 oua, 125 g cascaval, 50 gr gorgonzolla, 125 gr camembert, 200 g smantana de gatit, sare si piper dupa gust.


Pentru prepararea blatului eu voi folosi un robot de bucatarie, dar poti amesteca ingredientele si cu mana!


 Pune in vasul robotului faina, untul moale, oul si putina sare.


Adauga laptele si mixeaza pana ingredientele sunt bine incorporate.


Intinde apoi aluatul intre doua hartii de copt, ca sa nu se lipeasca si sa fie mai usor de manevrat.


Transfera aluatul intr-o tava de tarta, cu tot cu foaia de copt de dedesubt, apoi taie marginile care depasesc tava.


Pune din nou deasupra foaia de copt, rastoarna fasolea uscata sau lintea si coace blatul la 180 de grade cam 30 de minute.


Cand este gata, indeparteaza hartia de copt si boabele si prepara umplutura.


Taie ceapa julien, iar feliile de sunca si rosiile uscate in cuburi.


Pune peste ele ouale batute, cascavalul dat pe razatoare si smantana. Rupe gorgonzola si camembertul in cubulete, apoi adauga sare si piper dupa gust.


 Rastoarna compozitia in tava, peste blat si pune totul la cuptor, tot la 180 de grade pentru 40-45 de minute, pana se incheaga bine.


Lasa tarta sa se raceasca putin inainte sa o tai felii.


Eu abia astept sa incerc o felie si sper sa iti placa si tie reteta mea!





Incearca si Clatite din pastarnac cu branza de vaci
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branzeturi si sunca - Reteta video" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aperitive cu branza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.