Tort aperitiv cu patru creme

Aceasta reteta de tort aperitiv este excelenta, daca asteptam musafiri. Pentru prepararea acestui aperitiv avem nevoie de mai multe ingrediente.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 linguri smantana
  • 30 gr. drojdie
  • 1 ou
  • 120 gr. margarina topita
  • 300 gr. faina
  • sare
  • Crema 1: 500 gr. branza dulce
  • 1 lingura margarina
  • o legatura ceapa verde
  • sare
  • piper
  • Crema 2: un piept de pui fiert
  • 2 linguri smantana
  • sare
  • piper
  • Crema 3: 3 oua fierte
  • 2 linguri mustar
  • 2 linguri margarina
  • Crema 4: 400 gr. pateu si 2 linguri margarina

Mod de preparare

Aceasta reteta de tort aperitiv este excelenta, daca asteptam musafiri. Pentru prepararea acestui aperitiv avem nevoie de mai multe ingrediente. Din blat se fac 5 foi (se poate folosi si lipii de shaorma). Crema 1: se freaca branza cu margarina si ceapa tocata marunt, sare, piper dupa gust. Crema 2: pieptul de pui fiert se toaca marunt si se amesteca cu smantana, sare, piper dupa gust. Crema 3: se freaca margarina cu mustar si se adauga cele 3 oua fierte tocate cubulete. Crema 4: se freaca margarina si se adauga pateul. Se umple ca un tort si deasupra se imbraca tot cu crema 4 cea de pateu. Deasupra se orneaza cu frunze de patrunjel si ardei rosu gras.


Se serveste rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci