Aperitive cu branza

Reteta Tort aperitiv

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 2h:30m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Aceasta reteta de tort aperitiv este excelenta. Pentru a prepara acest aperitiv, trebuie sa pregatim trei feluri de creme.

ingrediente

Pentru blat:
   500g faina alba
   20 g drojdie proaspata
   300-500 ml. lapte dulce
   1\2 lingurita sare
   1\2 lingurita zahar
   1 ou
   2-3 linguri de unt topit
   putin ulei la framintat
Pentru cele 3 paste :
   I. smintina mai groasa
   100g sunca presata sau muschi
   sare
   piper
   marar sau patrunjel tocat fin
   II. pate de ficat 3-4 linguri
   unt moale 2-3 linguri
   sare
   piper
   III. brinza dulce sau cascaval ras fin 50g
   unt moale 2-3 linguri
   masline negre tocate 5-6 buc
   100 g de maioneza consistenta
   cascaval ras mare
si pentru decor:
   ardei gras divers colorat
   masline
   rosie
   patrunjel frunze.

mod de preparare

Aceasta reteta de tort aperitiv este excelenta. Pentru a prepara acest aperitiv, trebuie sa pregatim trei feluri de creme. Se pregateste maiaua dupa metoda cunoscuta. Pina creste maiaua, se pune faina cernuta intr-un vas, se face un cuib in mijloc si se pune sare , zaharul, oul si untul topit. Cind maiaua a crescut se pune in vasul cu faina si se amesteca , adaugind laptele caldut pina se obtine un aluat bun de framintat dar, mai moale decit cel de piine. Se framinta aluatul cu putin ulei daca se lipeste de miini cam 15-20 de minute. Se da apoi aluatul acoperit la dospit cam 1 ora. Se pregateste o cratita de 2kg, se unge cu unt si se tapeteaza cu faina. Se preincalzeste cuptorul. Cind e crescut, aluatului i se da forma de sfera si se puna in cratita. Se mai lasa acoperit sa creasca in forma cam 20-30 minute, apoi se da la copt. Esta gata cam in 40-45 de minute, depinde de cuptor si cind e auriu, deasupra. Se scoate din cuptor si se lasa la racit la temperatura camerei. Blatul, fiind rece se taie in 3 parti. Capacul de deasupra se taie in cuburi, acestea vor forma fata tortului. Se unge fiecare sectiune cu pastele obtinute, cea cu sunca presata ,apoi cea de pate si ultima cea de brinza, peste care se aseaza cuburile de aluat in mod "dezordonat". Se imbraca pe laterale tortul cu maioneza si cascavalul ras mare, iar deasupra, peste cuburile de aluat se spriteaza maioneza cu o punga si se orneaza dupa inspiratie si disponibilitati. Se tine la frigider pina la servire. Puteti folosi si alte paste din alte ingrediente dupa gusturi si preferinte.


Se serveste rece.

Incearca si Sufleu de mamaliga
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aperitiv" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aperitive cu branza

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.