Aperitive cu carne

Reteta Aspic

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 6h:40m 
uninginer postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
1,5 kg oase vitel sau 700 g sorici de porc
Oasele sparte si oparite se pun la fiert in 5 litri apa rece. Se fierb pana cand lichidul scade la mai pu

ingrediente

   oase de vitel
   sorici de porc
   4 oua
   2 cepe
   telina
   morocv
   200 ml vin
   piper boabe
   frunze dafin
   tarhon
   otet de vin
   1/2kg carne slaba de vita

mod de preparare

1,5 kg oase vitel sau 700 g sorici de porc
Oasele sparte si oparite se pun la fiert in 5 litri apa rece. Se fierb pana cand lichidul scade la mai putin de jumatate. Atunci se strecoara si se pune din nou la fiert.
Pt. clarificarea aspicului se face in felul urmator:

Intr-o cratita cu smaltul intact se bat cu telul 4 albusuri. Se adauga 100ml apa rece, 2 cepe, o telina, un morcov taiat felii subtiri, 200 ml vin, 10 boabe de piper, 1/2 frunza de dafin, cateva fire de tarhon, o lingura de otet de vin, 1/2kg carne slaba de vita, tocata. Totul se amesteca bine. Peste acest amestec se toarna zeama de oase strecurata si racita pe jumatate, putin cate putin, amestecand neincetat. Se potriveste de sare. Amestecul se pune din nou la fiert la foc foarte mic, pana se coaguleaza albusul. Se incearca taria aspicului prin probarea a catorva picaturi puse pe o farfurie rece. Daca se intaresc imediat zeama este gata.
Daca nu, se continua fierberea. Dupa ce zeama este buna se strecoara, de preferinta prin etamina.

La nevoie aspicul intarit se pune din nou pe foc pt a putea glasa si altceva.

Se foloseste la prepararea aspicului si coniacul, dar daca nu e de buna calitate mai bine sa lipseasca.
La prepararea diverselor specialitati
Incearca si Rulouri din costita afumata cu ficatei de pui
Daca ti-a placut reteta noastra "Aspic" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.