Boccelute de toamna

Boccelute de toamna este o reteta de aperitiv deosebit. Boccelutele umplue cu carne nu numai ca sunt foarte gustoase, dar sunt si aspectuoase.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Boccelute de toamna

Ingrediente

  • 400 g carne toata amestec(vita+porc)
  • 2 gogosari
  • 2cepe rosii
  • un morcov
  • o telina mica
  • 500g ciuperci proaspete Champignion
  • 50 g de cascaval
  • 6 foi de placinta
  • 50 ml ulei de masline
  • o legatura de patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • plante aromatice de la Provence
  • amestec de condimente (coriandru
  • maghiran
  • cimbru
  • foi de dafin
  • oregano
  • busuioc)

Mod de preparare

1. Se spala si se sterg legumele .,apoi se taie gogosarul in feliute subtiri, ceapa se taie julien, morcovul si telina se daui prin razatoarea mica ,ciupercile se curata de pielita, se spala si apoi se feliaza, verdeata se toaca marunt.
Se calesc legumele in ulei de masline ,iar atunci cand incep sa se inmoaie ,se adauga si carnea tocata. Se amesteca usor ,pana ce scade tot sucul lasat. Se sareaza si se condimenteaza, apoi la sfarsit se adauga si verdeata tocata.

2. Foile de placinta, asezate una peste alta ,se taie in patru parti egale, obtinand astfel 24 de bucati egale. Se suprapun cate doua, astfel incat colturile sa formeze o stea, apoi se pun in forme unse cu un pic de ulei si se pune cate o lingura de umplutura, deasupra se aseaza o felie subtire de cascacaval, apoi se prind usor cu codite de patrunjel sau foi de ceapa verde, legandu-se ca niste boccelute. Se pot lasa si nelagate. Se dau la cuptor, cca 15-20 de minute, pana ce foaia de placinta se rumeneste usor. Se servesc reci


1. Datorită celor 12 programe diferite de gătire, îndeplineşti de acum toate poftele familiei tale.
2.Datorită tehnologiei cu încălzire 3D, căldura acţionează uniform şi nu e nevoie să amesteci.




Boccelutele cu carne se servesc ca aperitiv rece pe masa de sarbatoare alaturi de alte aperitive.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
2
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Parteneri
Paste quatro formaggi
Bucataras.RO

Paste quatro formaggi

O reteta extrem de simpla si savuroasa...iubesc pastele la nebunie, dar nu le maninc asa de des pe cit as dorii. Pe astea...

Paste quatro formaggi
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise