Briose cu sunca, condimentate

Aceasta reteta de briose cu sunca este delicioasa, usor de preparat, iar rezultatul final reprezinta cu succes o gustrae consistenta pentru pachet, sau un aperitiv delicios.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Briose cu sunca, condimentate

Ingrediente

  • 6 bucati de kaiser
  • 3 pahare faina
  • 60 g unt
  • 1 lingurita mica (de cafea) praf de copt
  • 1 lingura busuioc proaspat
  • tocat marunt
  • 2 linguri arpagic proaspat
  • tocat marunt
  • 2 linguri oregano proaspat
  • tocat marunt
  • ¾ parmezan razuit
  • 2 oua batute usor
  • 1 pahar lapte

Mod de preparare

Kaizerul se taie in patratele marunte si se prajeste la flacara mijlocie pana ce devine crocanta. Se scoate pe servetel si se lasa sa se raceasca.

Cuptorul se incalzeste la 200 de grade; formele de briose se captusesc cu hartie de copt.

Intr-un vas mai mare se pune faina, untul framantat, condimentele, kaizerul, parmezanul si laptele amestecat cu ou.

Aluatul se pune in forme si se lasa la copt 15-20 de minute.


Briosele cu sunca se servesc dupa ce s-au racit. Pot fi puse si la pachet.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori