Aperitive cu carne

Budinca de ficat

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Ceapa taiata pestisori si ficatul bucati potrivit de mari, se prajesc in 100 gr. unt, pina cind ceapa se inmoaie bine. Se lasa sa se raceasca, apoi se

ingrediente

   1/2 kg ficat de vitel sau vaca
   3 cepe
   3 oua
   3 linguri faina
   150 gr. unt (sau untura)
   1-2 linguri lapte
   sare
   piper

mod de preparare

Ceapa taiata pestisori si ficatul bucati potrivit de mari, se prajesc in 100 gr. unt, pina cind ceapa se inmoaie bine. Se lasa sa se raceasca, apoi se trece de doua ori prin masina de tocat. Faina se prajeste foarte usor in 50 gr. unt si se stinge cu laptele. Ficatul tocat se amesteca bine cu acest sos, sarea, piperul si galbenusurile. Se adauga albusurile batute spuma amestecind cu lingura foarte usor si se pune totul intr-o forma de budinca sau intr-un vas de Jena uns cu unt si bine presarat cu pesmet foarte fin
Se coace la foc potrivit
Incearca si Sunculita cu mere
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de ficat" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite