Budinca de ficat

Ceapa taiata pestisori si ficatul bucati potrivit de mari, se prajesc in 100 gr. unt, pina cind ceapa se inmoaie bine. Se lasa sa se raceasca, apoi se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 kg ficat de vitel sau vaca
  • 3 cepe
  • 3 oua
  • 3 linguri faina
  • 150 gr. unt (sau untura)
  • 1-2 linguri lapte
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Ceapa taiata pestisori si ficatul bucati potrivit de mari, se prajesc in 100 gr. unt, pina cind ceapa se inmoaie bine. Se lasa sa se raceasca, apoi se trece de doua ori prin masina de tocat. Faina se prajeste foarte usor in 50 gr. unt si se stinge cu laptele. Ficatul tocat se amesteca bine cu acest sos, sarea, piperul si galbenusurile. Se adauga albusurile batute spuma amestecind cu lingura foarte usor si se pune totul intr-o forma de budinca sau intr-un vas de Jena uns cu unt si bine presarat cu pesmet foarte fin
Se coace la foc potrivit

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci