Se amesteca carnea cu sare, piper, ou si ceapa. Se adauga treptat lichidul (pentru care ati optat). Se amesteca cu faina. Se pune carnea in frigider
mod de preparare
Se amesteca carnea cu sare, piper, ou si ceapa. Se adauga treptat lichidul (pentru care ati optat). Se amesteca cu faina. Se pune carnea in frigider cca 10 minute. Daca considerati ca este prea tare se mai poate adauga din lichid. Se incalzesc in tigaie 250gr de unsoare. Se pune o lingurita in ea. Cu aceasta lingurita se formeaza cate o chiftea alungita. Se pune tigaia inapoi pe foc, dupa ce se pun chiftelele in ea si se lasa cca 1 minut sa se prajeasca la foc mare. Dupa care se mai tin cca 5 minute sa se inmoaie. Se intorc si se prajesc si pe cealalta parte.
Se mai poate prepara si in felul urmator:
Se adauga la compozitia de mai sus condimente Provence, cuburi de jumatate de ardei verde si jumatate de castravete.
Sau la o alta varianta se pot adauga 2 lingurite de patrunjel tocat marunt, 2 lingurite de salvie sau busuioc, cimbru si 1 catel de usturoi.
Sau alta varianta: cand la ingredientele de baza se amesteca 150-200 gr de morcov taiat marunt sau pastarnac.
Alte retete recomandate
Incearca si Ficat natur
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele daneze" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aperitive cu carne
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Incearca alte reţete cu:
toate—
urmărește-ne
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe