Chiftelute de porc cu usturoi

Se spala carnea, se curata si se taie in cubulete. Se da apoi prin masina de tocat. Ceapa se taie solzisori si se caleste in putin ulei incins. Miezul

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 g carne de porc slaba
  • o ceapa
  • un ou
  • miezul de la o jumatate de franzela
  • o cana de lapte
  • o jumatate de cana de ulei
  • 2 linguri de faina
  • o caciulie de usturoi
  • o legatura de patrunjel
  • 2 legaturi de marar
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se spala carnea, se curata si se taie in cubulete. Se da apoi prin masina de tocat. Ceapa se taie solzisori si se caleste in putin ulei incins. Miezul de paine se inmoaie in lapte, apoi se stoarce bine si se maruntesc. Ceapa si painea se amesteca intr-un vas cu carnea tocata si se adauga verdeata maruntita, sare, piper si usturoiul pisat. Se omogenizeaza compozitia si din ea, cu

mana uda, se formeaza chiftelute de marimi egale. Acestea se dau prin faina si se prajesc in ulei incins.
Se pot servi reci, ca aperitiv, sau fierbinti, cu garnitura de

cartofi si cu muraturi.

Alte aperitive retete recomandate

Ciuperci umplute

Rulada de spanac

Rulada de pui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci