Clatite brasovene

Se fac niste clatite mari si rumene care se tin la cald. Ceapa se toaca marunt si se rumeneste in ulei incins,iar apoi se pun ficateii si ciupercile

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru clatite:
  • 3 oua
  • 1/2 l lapte
  • 2 linguri faina
  • un praf sare
  • Pentru umplutura:
  • 300 gr. ficatei
  • o ceapa medie
  • 200 gr. ciuperci (o conserva)
  • 2 oua
  • o lingura faina
  • patrunjel
  • marar
  • cimbru (dupa gust)
  • pentru coaja:
  • 2 oua
  • pesmet
  • faina

Mod de preparare

Se fac niste clatite mari si rumene care se tin la cald. Ceapa se toaca marunt si se rumeneste in ulei incins,iar apoi se pun ficateii si ciupercile tocate marunt. Cele doua oua pentru umplutura se bat bine cu faina si se toarna peste ea cand este aproape gata. Totul se amesteca bine cu verdeata tocata si cu sare dupa gust si se umplu clatitele care se impacheteaza plic. Apoi se fac pane, adica se dau prin faina, oua si pesmet si se rumenesc in ulei incins.


Se servesc calde cu smantana si marar tocat.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci