Framantam o coca din faina si 1 ou, cu putina apa si putina sare. O punem deoparte sa se odihneasca. Intre timp pregatim umplutura. Tocam carnea de c
Framantam o coca din faina si 1 ou, cu putina apa si putina sare. O punem deoparte sa se odihneasca.
Intre timp pregatim umplutura. Tocam carnea de curcan, slanina si ceapa, adaugam condimentele, oul si sosul de soia. Amestecam bine si il punem deoparte. Intindem coca pana devien o foaie cu grosime de aprox. 2 mm si o taiem in doua. O jumatate ramane pe tabla de intins, cealalta o punem deoparte.
Pe foia ramasa pe tabla de intins punem gramajoare de umplutura la distante egale una de cealalta, apoi punem deasupra cealalta jumatate a foii. Foia din jurul gramajoarelor se apasa imprejur cu podul palmei, apoi se taie cu taietorul de coltunasi sau un cutit ascutit. Se fierb in apa clocotita sarata, se strecoara si se aseaza una langa alta fara sa se atinga, intr-o tava unsa cu unt. Pregatim un sos din lapte si cascaval (béchamel ) in care punem si putina crema de ardei iute (ardei sarat macinat).
Aceasta o turnam peste coltunasi si prajim in cuptor preincalzit , la temperature medie, pana cand sosul de deasupra devine rosiatic.
Alte retete recomandate
Musaca cu dovlecei
Tocanita de pui
Tocana cu legume
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautCand ai pofta de ceva dulce la ceas de seara, ca sa nu te simti prea vinovat, pregatesti o prajitura fara zahar, macar stii...
Desert prajitura cu mascarpone si dulceata de afine, fara zaharPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii