Aperitive cu carne

Reteta Coronita festiva

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se cerne faina intr-un bol, se face o adancitura in faina unde punem untul la temperatura camerei, ouale, sarea si iaurtul si se framanta bine un alua

ingrediente

Aluat:
   500 g faina
   200g unt
   2 linguri iart sau apa minerala
   2 oua
   1 praf de sare
   seminte de susan
   1 ou pentru uns
Umplutura:
   cca 700g carne amestec(vita+porc)sau carne tocata de curcan
   400g ciuperci
   1 ceapa mare
   4-5 catei de usturoi
   1 ardei gras rosu
   1 morcov
   sare
   piper
   condimente. amestec(cimbrisor
   dafin
   oregano
   anason
   coriandru
   busuioc)o legatura patrunjel verde
   3 morvovi fierti in apa cu sare
   cca 50 ml ulei
   2 oua

mod de preparare

Se cerne faina intr-un bol, se face o adancitura in faina unde punem untul la temperatura camerei, ouale, sarea si iaurtul si se framanta bine un aluat elastic care se baga intr-o folie de plastic si se da la rece atata timp cat pregatim umplutura.


In uleiul incins calim ceapa maruntita ,ardeiul feliat subtire, morvovul dat prin razatoarea cea mai mica, ciupercile curatate si feliate, usturoiul feliat si la sfarsit se adauga carnea tocata, amestecand usor pana isi schimba culoarea. Se potriveste gustul de sare, piper si se condimenteaza apoi o dam la racit.


Dupa ce s-a racit o amestecam cu cele doua oua.


Din aluatul dat la rece, oprim cca un sfert din el, restul il intindem cu un sucitor, intr-o foaie nu foarte subtire, cca 3-4 mm. Pe mijlocul foii intinse, intindem uplutura de carne, pe mijlocul umpluturii intindem jumatati de morcov fiert pe lungime apoi deasupra presaram patrunjelul tocat marunt, apoi rulam usor.


Acest rulou il asezam cu grija intr-o forma de tarta sau vas rotund de yena, uns cu putin unt, incercand sa unim capetele intre ele.


Din sfertul de aluat oprit intindem o foaie din care decupam diferite forme(stelute, brazi, inimioare, clopotei, frunze,etc), pe care le asezam pe ruloul umplut.


Dam vasul la cuptor, la foc potrtivit, cca 20 min, apoi cand incepe sa se rumeneasca, o scoatem si ungem deasupra cu ou batut apoi presaram deasupra seminte de susan si dam din nou la cuptor cca 5 min.


Se taie felii dupa ce s-a racit putin si se poate servi si ca aperitiv.
Pofta buna!





Reteta Coronita festiva a fost propusa de ani67 pe forum culinar.ro





Alte retete de aperitive cu carne tocata gasiti aici:


Rozete cu carne si branza,


Rulada de carne,


Chiftelute cu carne de porc
Incearca si Perisoare din carne de potarnichi
Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita festiva" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi 12

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.