Coronita festiva

Se cerne faina intr-un bol, se face o adancitura in faina unde punem untul la temperatura camerei, ouale, sarea si iaurtul si se framanta bine un alua

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Coronita festiva

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 200g unt
  • 2 linguri iart sau apa minerala
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • seminte de susan
  • 1 ou pentru uns
  • Umplutura:
  • cca 700g carne amestec(vita+porc)sau carne tocata de curcan
  • 400g ciuperci
  • 1 ceapa mare
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 morcov
  • sare
  • piper
  • condimente. amestec(cimbrisor
  • dafin
  • oregano
  • anason
  • coriandru
  • busuioc)o legatura patrunjel verde
  • 3 morvovi fierti in apa cu sare
  • cca 50 ml ulei
  • 2 oua

Mod de preparare

Se cerne faina intr-un bol, se face o adancitura in faina unde punem untul la temperatura camerei, ouale, sarea si iaurtul si se framanta bine un aluat elastic care se baga intr-o folie de plastic si se da la rece atata timp cat pregatim umplutura.

In uleiul incins calim ceapa maruntita ,ardeiul feliat subtire, morvovul dat prin razatoarea cea mai mica, ciupercile curatate si feliate, usturoiul feliat si la sfarsit se adauga carnea tocata, amestecand usor pana isi schimba culoarea. Se potriveste gustul de sare, piper si se condimenteaza apoi o dam la racit.

Dupa ce s-a racit o amestecam cu cele doua oua.

Din aluatul dat la rece, oprim cca un sfert din el, restul il intindem cu un sucitor, intr-o foaie nu foarte subtire, cca 3-4 mm. Pe mijlocul foii intinse, intindem uplutura de carne, pe mijlocul umpluturii intindem jumatati de morcov fiert pe lungime apoi deasupra presaram patrunjelul tocat marunt, apoi rulam usor.

Acest rulou il asezam cu grija intr-o forma de tarta sau vas rotund de yena, uns cu putin unt, incercand sa unim capetele intre ele.

Din sfertul de aluat oprit intindem o foaie din care decupam diferite forme(stelute, brazi, inimioare, clopotei, frunze,etc), pe care le asezam pe ruloul umplut.

Dam vasul la cuptor, la foc potrtivit, cca 20 min, apoi cand incepe sa se rumeneasca, o scoatem si ungem deasupra cu ou batut apoi presaram deasupra seminte de susan si dam din nou la cuptor cca 5 min.

Se taie felii dupa ce s-a racit putin si se poate servi si ca aperitiv.
Pofta buna!

Reteta Coronita festiva a fost propusa de ani67 pe forum culinar.ro

Alte retete de aperitive cu carne tocata gasiti aici:

Rozete cu carne si branza,

Rulada de carne,

Chiftelute cu carne de porc

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci