Cotlete umplute cu ciuperci si sos de spanac

Un aperitiv deosebit!!

Portii
2
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie
Cotlete umplute cu ciuperci si sos de spanac

Ingrediente

  • 2 lingurite de smantana
  • 2 lingurite de smantana
  • 2 lingurite de smantana
  • 2 cotlete de porc mai groase (cu os)
  • 8 ciuperci champignion
  • 100 g afumatura (costita)
  • 1 ceapa
  • 2 ardei
  • marar verde
  • o lingura de legume deshidratate
  • sare
  • piper
  • 200 g piure de spanac
  • 100 ml ulei de masline
  • 3 catei de usturoi
  • 2 lingurite de smantana
  • o lingurita de boabe mustar
  • 2 foi de dafin
  • 200 ml vin alb Vin sec
  • 1 ou

Mod de preparare

Se spala si se zvanta bine cotletele, apoi li se face cate un buzunar, cu lama unui cutit ascutit, incepand de la partea superioara pana in os, dar fara a gauri cotletul. Se ung bine cotletele in interior si in exterior, cu ulei de masline, sare, piper. Se incinge un pic de ulei si calim afumatura taiata marunt cu ceapa si ardeiul taiat marunt, cu ciupercile feliate subtire. Lasam totul pe foc sa se inmoaie , saram si piperam dupa gust, apoi dam de pe foc si adaugam verdeata tocata marunt si oul batut. Cu aceasta umplutura, umplem cotletele, apoi prindem cu scobitori de bambus. Le prajim un pic pe ambele fete, apoi le bagam intr-o tavita mica, cu taietura in sus, turnam vinul, completam cu apa pana trece de jumatatea cotletelor, adaugam legumele deshidratate, sare, piper, dafinul si dam la cuptor cca. 30 de minute. Preparam sosul de spanac, calind bine piureul de spanac intr-un pic de ulei de masline, apoi saram si piperam dupa gust, adaugam usturoiul pisatș dam de pe foc si adaugam smantana, amestecand continuu, apoi mustarul care poate fi picant sau dulce. Servim cotletele stropite cu acest sos aromat. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Frunze de vita oparite
1
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
2
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
3
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
4
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Tort duo de ciocolată
Bucataras.RO

Tort duo de ciocolată

Un tort cu ciocolată este întotdeauna un dulce savuros apreciat de toată lumea. Poate fi alegerea perfectă atunci când...

Tort duo de ciocolată
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise