Guguluf de pui (Kuglof od piletine) este un aperitiv gustos si aratos, perfect pentru orice sarbatoare sau ocazie festiva.
Croatilor le place sa pregateasca aceasta reteta deosebita !
Pieptul de pui se taie felii,apoi fiecare felie de piept se bate cat mai intins cu ciocanul de snitele si se presara cu Vegeta Podravka si piper macinat.
Ceapa verde se toaca,iar cascavalul se rade.
Baconul se taie bastonase si se rumeneste in putin ulei.
Ungem o forma de guguluf cu ulei si o tapetam cu hartie de copt.
Asezam pe fundul formei feliile de piept, una langa alta si presaram oregano.
Peste carne ,asezam feliile de sunca una langa cealalta,iar peste ele spargem ouale si asezam si bastonasele de bacon rumenite ,apoi presaram o parte din cascavalul ras.
Adaugam ceapa verde taiata peste oua,presaram restul de cascaval si acoperim cu restul fellilor de sunca si oregano.
Coacem la cuptor cca 30 de min, dupa acest timp scoatem guguluful din forma de copt, il intoarcem cu atentie si eliminam hartia de copt,apoi il mai lasam la cuptor sa se coaca alte 15 min.
Dupa ce s-a rumenit la suprafata, guguluful de pui se scoate usor pe un platou si se portioneaza.
Se serveste cald.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii