Ficatul se spala, se curata de pielita si de canalele biliare si se taie bucatele mici. De asemenea morcovul, patrunjelul si ceapa curatate se taie in
Ficatul se spala, se curata de pielita si de canalele biliare si se taie bucatele mici. De asemenea morcovul, patrunjelul si ceapa curatate se taie in felii subtiri. Toate acestea se prajesc pina sint gata, impreuna cu slanina taiata bucatele, cu foaie de dafin si citeva boabe de ienibahar. Dupa aceea se dau de 2-3 ori prin masina de tocat (se mai poate trece suplimentar si prin sita). Este foarte important ca ficatul sa nu fie prea tare prajit, altfel pateul nu va fi ca o pasta care se topeste in gura. Ficatul tocat se pune intr-o cratita, se adauga sare si piper dupa gust si se freaca cu o lingura de lemn, adaugind treptat unt proaspat. Pateul astfel preparat se asaza intr-un vas de sticla sau portelan si se lasa sa se raceasca.
Pateul se serveste ca aperitiv, garnisit cu oua fierte, sau se foloseste pentru ungerea sandvisurilor
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryO rețetă așa de reciclare cu ce mai avem prin frigider. Astfel de rețete fac mereu parte din colecția retete de suflet...
Dovlecei umpluti cu de toatePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii