Perisoare din carne de potarnichi

Carnea de potarnichi se curata de piele, apoi se toaca impreuna cu ugerul fiert si racit. Se adauga untul, se sareaza, pipereaza, se adauga nucsoara,

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 potarnichi
  • 400 gr uger
  • 400 gr unt
  • sare
  • piper
  • 3 galbenusuri
  • 1 felie carne de porc
  • 1 felie carne vaca
  • 1 pahar zeama de carne
  • 1 pahar vin alb
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 foaie de dafin
  • patrunjel verde
  • 100 gr ulei
  • putin pesmet

Mod de preparare

Carnea de potarnichi se curata de piele, apoi se toaca impreuna cu ugerul fiert si racit. Se adauga untul, se sareaza, pipereaza, se adauga nucsoara, galbenusurile de ou si se amesteca bine. Se pun la fiert resturile de la potarnichi impreuna cu carnea de porc si de vaca si se adauga zeama de carne si vinul alb. Se mai adauga ceapa, morcovi, foaia de dafin, cateva fire de patrunjel, dupa care se acopera si se lasa la fiert aproximativ 3 ore. Se trece apoi totul prin sita, se degreseaza si se tine la cald. Se fac perisoare de marimea unei nuci, din tocatura, apoi se tavalesc in pesmet fin si se prajesc in unt sau ulei fierbinte.


Perisoarele se servesc calde, impreuna cu sosul.

Alte retete culinare:

Curcan umplut Muschi de porc la cuptor Chiftele

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci