Piept de pui umplut, in foietaj

Un aperitiv delicios care merita incercat!

Portii
4
Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie
Piept de pui umplut, in foietaj

Ingrediente

  • 1 piept mare dezosat de pui
  • 300 g ciuperci proaspete champignion
  • 1 bucatica telina
  • 2 ardei grasi
  • cateva fire de patrujel verde
  • corcoduse rosii
  • 1 sfecla mica
  • 1 ceapa rosie
  • 3-4 catei de usturoi
  • cateva fire de patrujel verde
  • 100 gr spanac congelat
  • 50 ml ulei de masline
  • un praf de sare
  • un praf de sare
  • o cescuta orez cu bob rotund
  • 2 oua fierte tare
  • 1 bucata foaie de aluat foietaj
  • 1 galbenus de ou
  • seminte de susan

Mod de preparare

Se taie si se intinde pieptul cu ciocan de snitele, pe cat se poate de subtire si pe cat posibil sa ramana bucata intreaga. Se sareaza si pipereaza, apoi se da la rece.

Pregatim umplutura astfel: curatam sfecla de coaja si o fierbem cateva minute in apa cu sare, apoi o dam prin razatoare. Orezul spalat in apa rece se fierbe in apa cu sare, apoi se scurge si se lasa sa se raceasca bine. Patrunjelul si spanacul congelat se dau la blender impreuna cu un strop de ulei de masline si 2 catei de usturoi, pana obtinem o pasta. Se curata ciupercile de pielita si apoi se feliaza subtire, ceapa curatata se taie julien, ardeiul se feliaza, 2 catei de usturoi se feliaza si ei, si apoi calim totul intr-o picatura de ulei, la foc iute, amestecand continuu pana se inmoaie zarzavatul, apoi se sareaza si condimenteaza dupa gust. Se lasa sa se raceasca bine.

Intr- o forma de cozonac unsa cu ulei, se asaza aluatul de foietaj taiat in fasii subtiri de 1 cm, asezate in ,,x", apoi se asaza fasiile de piept de pui, ca o captusala a formei, se intinde in strat subtire orezul fiert, deasemeanea ca o captuseala, si pe fundul formei dar si pe pereti, presand bine orezul cu dosul unei furculite sau al unei linguri. Se vine cu urmatorul strat de verdeata, apoi cu sfecla fiarta si rasa, presand bine fiecare strat. Se toarna jumatate din umplutura de ciuperci, apoi se asaza de-a lungul, ouale fierte taiate in jumatate, pe lung, se acopera cu restul de umplutura, presandu-se usor cu dosul furculitei. Se impletesc capetele fasiilor de aluat deasupra dupa ce am acoperit bine cu marginile pieptului de pui. Se ung fasiile de aluat cu galbenus de ou, apoi se presara deasupra seminte de susan. Se da forma la cuptor, la foc potrivit, cca 40-45 minute. Se lasa sa se raceasca un pic, apoi se feliaza in felii groase de 2,5-3 cm. Poate fi servit atat cald cat si rece. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Lasagna vegetariana

Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....

Lasagna vegetariana
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Supa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!

Supa crema de legume
Placinta frageda cu mere

Placinta frageda cu mere

Aceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...

Placinta frageda cu mere
Cele mai apreciate rețete
Chec de post
1
Dulciuri

Chec de post

Un desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.

Chec de post
Supa crema din legume verzi
2
Supe de legume

Supa crema din legume verzi

Sanatatea in farfurie!

Supa crema din legume verzi
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
3
Retete de Pasti

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

O prajitura foarte gustoasa si aratoasa, zic eu. Foile sunt foarte bune si nu trebuie intinse cu sucitorul si nici coapte pe...

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Supa crema de conopida
4
Supe de legume

Supa crema de conopida

O reteta rapida, usoara, hranitoare, ideala pentru serile reci de iarna

Supa crema de conopida
Chiftele de cartofi cu dovlecel
5
Mancaruri cu legume

Chiftele de cartofi cu dovlecel

Chiftelele de cartofi cu dovlecel sunt excelente pentru o cina usoara.

Chiftele de cartofi cu dovlecel
Parteneri
Prajitura Carpati
Bucataras.RO

Prajitura Carpati

Bunatati pentru colindatori Prajitura Carpati este una dintre prajiturile care erau prezente pe masa in zilele de sarbatoare...

Prajitura Carpati
Prajitura pufoasa cu fructe
Gustos.RO

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Mancare de urzici cu mamaliga
ReteteCulinare.RO

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga