Placinta cu carnaciori afumati

Am taiat carnaciorii felii, sunca si branza cubulete si le-am pus intr-un castron mai mare. Am adaugat ceapa si verdeata tocate marunt, cinci galbenusuri, sare şi piper, după gust. Pui mai putină sare, deoarece branza este mai sarata.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu carnaciori afumati

Ingrediente

  • 8 foi de placinta
  • 300 g carnaciori afumati
  • 300 g branză de oi
  • 300 g suncă de pui
  • 7 oua
  • 2 cepe
  • 1 legatură marar
  • 1 legatură patrunjel
  • sare
  • piper
  • ulei

Mod de preparare

1. Am taiat carnaciorii felii, sunca si branza cubulete si le-am pus intr-un castron mai mare. Am adaugat ceapa si verdeata tocate marunt, cinci galbenusuri, sare şi piper, după gust. Pui mai putină sare, deoarece branza este mai sarata.

2. Am amestecat bine si am incorporat albusurile batute spums tare. Am uns o tavă de 28x30 cm cu ulei, am imbracat-o cu patru foi de placintă dezghetate, le-am uns cu putin ulei si am asezat compozitia cu suncă.

3. Am acoperit cu alte patru foi de placintă, le-am uns cu putin ulei si am introdus tava la cuptor pentru 30 de minute.

4. Am scos-o din cuptor, am turnat două oua batute bine si le-am intins cu o pensula. Am introdus-o din nou la cuptor pentru alte 30 de minute. Am lasat-o sa se raceasca şi am taiat-o bucati.


Placinta cu carnaciori afumati se serveste ca si gustare ori aperitiv.
Sursa acestei retete este blogul culinar Retetele Marianei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci