Pentru acest aperitiv necesitati faina, margarina, apa, praf de copt, sare, carne de porc tocata, ulei, cartofi, ceapa si condimente.
Se amesteca ingredientele pentru aluat si se framanta bine, apoi se lasa la frigider 30 de minute. Se toaca ceapa marunt, apoi se caleste, se adauga carnea tocata, morcovul dat pe razatoare, cartoful taiat cubulete si se calesc toate impreuna. Se ia apoi compozitia de pe foc si se lasa la racit. Aluatul se intinde intr-o foaie subtire, din care se decupeaza forme rotunde, cu raza de 6 cm. Se condimenteaza umplutura si se amesteca bine. S epune cate o lingura din aceasta compozitie pe aluat, se pliaza in doua si se sigileaza bine marginile. Se asaza placintelele unse in prealabil cu galbenus de ou, intr-o tava unsa si tapetata si se introduce in cuptor, la foc potrivit, pentru 30-40 de minute, pana se rumenesc.
Se servesc calde.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii