Placintele cu carne

Pentru acest aperitiv necesitati faina, margarina, apa, praf de copt, sare, carne de porc tocata, ulei, cartofi, ceapa si condimente.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Placintele cu carne

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 225 gr faina
  • 60 gr unt
  • 60 ml apa
  • 1 praf de copt
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 200 gr carne de porc tocata
  • 2 linguri ulei
  • 1 cartof
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • patrunjel
  • cimbru
  • tarhon
  • sare
  • piper
  • 1 galbenus

Mod de preparare

Se amesteca ingredientele pentru aluat si se framanta bine, apoi se lasa la frigider 30 de minute. Se toaca ceapa marunt, apoi se caleste, se adauga carnea tocata, morcovul dat pe razatoare, cartoful taiat cubulete si se calesc toate impreuna. Se ia apoi compozitia de pe foc si se lasa la racit. Aluatul se intinde intr-o foaie subtire, din care se decupeaza forme rotunde, cu raza de 6 cm. Se condimenteaza umplutura si se amesteca bine. S epune cate o lingura din aceasta compozitie pe aluat, se pliaza in doua si se sigileaza bine marginile. Se asaza placintelele unse in prealabil cu galbenus de ou, intr-o tava unsa si tapetata si se introduce in cuptor, la foc potrivit, pentru 30-40 de minute, pana se rumenesc.


Se servesc calde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc