Rulou din carne de porc si ciuperci

Ruloul din carne de porc si ciuperci este un aperitiv delicios si consistent. Carnea se spala si se portioneaza in 10 bucati, care se bat putin.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de porc (muschi filé) - 800 g
  • ceapa - 200 g
  • ciuperci proaspete/conserva - 800 g / 400 g
  • faina - 50 g
  • untura/ulei - 200 g (ml)
  • smantana - 200 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • boia dulce de ardei - 2 g
  • sare si piper

Mod de preparare

Ruloul din carne de porc si ciuperci este un aperitiv delicios si consistent. Carnea se spala si se portioneaza in 10 bucati, care se bat putin. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ciupercile proaspete se curata si se spala lame. Daca ciupercile sunt conservate, acestea se scurg de lichid si se taie lame. Patrunjelul se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Ceapa se inabusa in 50 g untura sau 50 ml ulei si 50 ml apa. Se adauga ciuperci, sare, piper, patrunjel verde si se continua inabusirea inca 10 minute. Bucatile de carne se acopera cu compozitia obtinuta, se ruleaza, se aseaza intr-o tava unsa cu 50 g ulei sau 50 ml untura, se introduc la cuptor si se stropesc continuu cu apa. Faina se dizolva in apa rece, se adauga boia si smantana, apoi totul se da in fiert, impreuna cu 100 ml de ulei sau 100 g untura. Sosul se strecoara peste rulou, care se mai fierbe inca 10 minute.

Ruloul din carne de porc si ciuperci se serveste cald.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci