Aperitive cu carne

Reteta Rulouri umplute din muschi de porc

portii reteta 4 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 45m 
gatire reteta 45m 
ani67 postat de
Postat pe: 17-11-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Rulouri de dovlecei cu branza (Reteta Video)"
 
Un aperitiv pentru sarbatorile de iarna!!

ingrediente

4 portii

   500 gr muschi de porc
   200 gr spanac frunze congelat
   250 gr varza rosie
   75 gr de orez
   50 gr mix de legume deshidratate
   1 ceapa
   carne de pasare
   piper
   sare
   100 ml ulei de masline
   10 boabe de piper negru
   3-4 foi de dafin
   150 ml vin alb demidulce
   100 gr pastrama haiduceasca sau bacon afumat
   marar
   patrunjel verde
   amestec de plante aromatice de Provence

mod de preparare

Se taie muschiul in 3 bucati care apoi se intind cu ciocanul de lemn pentru snitele. Se sareaza si aromatizeaza cu amestecul de plante de Provence, se pipereaza si se dau 2-3 ore la rece (ideal ar fi de seara pentru a 2 zi). Se caleste jumate de ceapa rosie intr-o picatura de ulei, apoi se adauga spanacul frunze si se caleste 2-3 minute. Se sareaza si condimenteaza dupa gust, apoi adaugam in el si verdeata taiata fin. Se lasa la racit. Se taie varza rosie subtire, apoi se caleste si ea impreuna cu cealalta jumatate de ceapa. Se sareaza si condimenteaza dupa gust. Se fierbe orezul in 150 ml apa, cu sare si mix de legume deshidratate fara sare. Se acopera si se lasa la racit. Se imparte in 3 parti pastrama afumata si se asaza fiecare parte sub cate o bucata de muschi intins, de porc, se intinde in strat uniform pe fiecare bucata de carne cate un strat de orez, apoi de spanac si la urma de varza rosie. Se ruleaza cu grija si prindem rulourile cu scobitori din bambus. Se asaza rulou langa rulou in tavita, apoi se stropesc cu ulei, se presara deasupra legume deshidratate, se adauga si vinul si 200 ml de apa, boabele de piper si foi de dafin. Se acopera tavita cu folie de aluminiu si se da 30 de minute la cuptor. Dupa 30 de minute se da folia la o parte si se mai lasa inca 20 de minute, udand din cand in cand rulourile cu zeama din tavita. Se servesc calde alaturi de o garnitura, dupa preferinta. Pofta buna!
Incearca si Rulada de porc cu ciuperci si cascaval
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri umplute din muschi de porc" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.