Aperitive cu carne

Reteta culinara Toba de casa din carne de porc

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 4h 
clau_er2002 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Toba de casa din carne de porc este o reteta romaneasca pe care cei mai multi oameni o fac iarna atunci cand se taie porcul. Puteti cumpara carne si din magazin pentru a pregati aceasta reteta de toba.

ingrediente

   una capatana de porc,
   una buc inimina,
   23 picioare porc,
   34 urechi,
   sorici,
   ficat,
   rinichi,
   putina gresime,
   piper (boabe),
   foi de dafin,
   un morcov (mare),
   doua cepe,
   o burta de porc

mod de preparare

Capatana taiata in patru, impreuna cu restul de organe se pun la fiert (taiate si ele dupa preferinte) cu condimentele de mai sus. Dupa ce se ia spuma se da prin razatoare morcovul si ceapa taiata solzisori si se adauga si ele in oala. Dupa ce s-au fiert circa 2-3 ore (sa se desprinda carnea dupa oase) se lasa a se receasca, se taie cubulete cat de marunt (dupa preferinte), se strecoara supa, se umple burta cu compozitia de mai sus si se adauga putina supa pentru ca sa se lege compozitia.




Se coase si se pune din nou in restul se zeama ramasa circa 30 minute. Se inteapa burta din loc in loc sa nu plezneasca, se scoate si se pune la presat intre doua funduri de lemn cu o greutate de 2-3 kg.



Daca doriti se poate pune la afumat. Toba de casade porc se serveste ca si aperitiv.

Incearca si Pateu de pui
Daca ti-a placut reteta noastra "Toba de casa din carne de porc" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aperitive cu carne
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite