Aperitive cu ciuperci

Reteta Bame a la grec

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
ggaby postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se curata bamele de codite, se oparesc si dupa ce s-au racit, se calesc in ulei incins, apoi se stropesc cu zeama de lamaie. Se caleste si ceapa, se

ingrediente

   600 gr bame
   150 gr ceapa
   200 gr rosii
   2 legaturi marar
   100 ml ulei
   30 gr bulion
   100 gr vin
   piper
   sare
   zeama de lamaie

mod de preparare




Se curata bamele de codite, se oparesc si dupa ce s-au racit, se calesc in ulei incins, apoi se stropesc cu zeama de lamaie. Se caleste si ceapa, se adauga bulionul, se stinge cu vin si putina apa, apoi se lasa sa dea in cateva clocote. Sosul obtinut se toarna peste bame, se sareaza si se pipereaza apoi totul, dupa gust. Se presara marar tocat deasupra, se adauga rosiile feliate si se da la cuptor, pana se rumenesc rosiile.
Mancarea se serveste rece cu marar tocat presarat deasupra.





Alte aperitive:





Ciuperci la cuptor Ciuperci umplute Placinta de dovleac
Incearca si Ciupercute umplute
Daca ti-a placut reteta noastra "Bame a la grec" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aperitive cu ciuperci

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.