Drobul de ghebe si oua de prepelita este varianta ideala de drob pentru cei care nu consuma carne, fiind la fel de gustos si satios.
Ghebele se curata si se spala in mai multe ape, apoi se fierb in apa cu sare.
Dupa ce au fiert, se scurg de apa si se taie bucati mai mici.
Legumele se spala si se taie marunt iar ouale de prepelita se fierb.
Intr-o tigaie incinsa cu ulei se calesc putin ghebele cateva minute (pana cand nu mai lasa apa), apoi se lasa sa se raceasca.
Intr-un bol se adauga ghebele, legumele, ouale de prepelita, sare, piper si se amesteca foarte bine.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se adauga jumatate din amestecul de mai sus .
Se pun ouale de prepelita fierte si se completeaza cu restul de compozitie.
Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 grade aproximativ 40-45 minute.
Se taie felii dupa ce s-a racit.
Drobul de ghebe si oua de prepelita se serveste rece, pe platourile de Paste, alaturi de alte cruditati si/sau aperitive.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPoate fi un pranz delicios, mai ales ca nu este greu de pregatit! Oricine poate sa-l faca chiar daca nu e mare specialist in...
Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptorDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii