Amestecam sarea cu faina si faramitam untul si untura in ea. Prelucram bine (cam ca si aluatul de chifle) si adaugam apa cat cuprinde. Formam o painic
Amestecam sarea cu faina si faramitam untul si untura in ea. Prelucram bine (cam ca si aluatul de chifle) si adaugam apa cat cuprinde. Formam o painica si o punem pentru o jumatate de ora la loc racoros. Tinem ciupercile pitarce in apa fierbinte o jumatate de ora, apoi le zvantam.
Punem intr-o tigaie jumatate din cantitatea de unt necesara pentru ragu, presaram faina, apoi fierbem pana face clabuci. Apoi adaugam supa de pui, fierbem 2-3 minute, apoi punem frisca, sarea, piperul
Si o punem deoparte. Prajim, intr-o tigaie de Teflon, ceapa, telina si morcovii in untul ramas, putin mai tarziu adaugam ciupercile proaspete inmuiate, iar la sfarsit carnea de pui si mazarea. Daca toate ingredientele s-au inmuiat, adaugam ragu la supa, amestecam, iar daca mai trebuie asezonam cu sare si piper, apoi amestecul il punem intr-o tava.
Aluatul il intindem la o grosime de 3 mm, apoi taiem ia un dreptunghi de marimea tavii, cu care invelim ragu.
Aluatul il strapungem (sa iasa gazelle formate) si il ungem cu ou.
Se da la cuptorul incins la 190 grade si s coace aprox.30 minute pana devine maronie.
Alte retete culinare recomandate:
tocanita de pui
Placinta cu dovleac
Placinta spanac
Placinta cu carne pui
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsE de sezon.....si e impartita si mancata deja....
Prajitura cu crema de capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii