Tarta cu carne tocata si ciuperci

Pentru aluat se amesteca toate ingredientele cu mana sau robotul. Se lasa 30min la rece, invelit in folie.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Tarta cu carne tocata si ciuperci

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 lingura patrunjel verde tocat
  • 1 ou
  • 125 gr. unt
  • 250 gr. faina
  • 1 lingurita (rasa) sare
  • Umplutura:
  • 1 ceapa mare
  • 50 gr. bacon
  • 250 gr. ciuperci
  • 250 gr. carne tocata
  • 200 ml smantana
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • 50-70 gr. cascaval

Mod de preparare

Pentru aluat se amesteca toate ingredientele cu mana sau robotul. Se lasa 30min la rece, invelit in folie.
Pentru umplutura:
Se pune la calit, intr-o cratita antiaderenta sunculita taiata fin, apoi carnea tocata si ceapa taiata fin. Nu este nevoie de ulei caci a lasat carnea putin suc. Urmeaza ciupercile si se lasa totul la foc potrivit 10 min. la final se condimenteaza cu sare si piper si se pune amestecul la racit. Se intinde aluatul in forma de tarta (26cm) unsa si tapetata cu faina si se da la copt 8-10 min la 175 grade. Intre timp se amesteca ouale cu cascavalul razuit si smantana dulce. Se pune peste foi amestecul de carne, rece, si se toarna ouale. Se coace 45min la 180 grade.


Se serveste calduta sau rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci