Vol-au-vent cu ciuperci

Vol-au-vent este un aperitiv festiv foarte aspectuos si gustos. Se poate face cu diferite feluri de umpluturi, printre care si cu ciuperci. Se face din timp aluatul frantuzesc taindu-se forme mici de volovan.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Vol-au-vent cu ciuperci

Ingrediente

  • Pentru aluatul frantuzesc: 250 gr. unt proaspat
  • 250 gr. faina
  • 1/2 pahar de apa
  • 1/2 lingurita de sare
  • Umplutura: 400 gr. ciuperci
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri de smantana
  • sare
  • piper
  • 1 lingura de faina
  • 2 cesti zeama de carne sau lapte
  • 2 linguri de unt

Mod de preparare

Se face din timp aluatul frantuzesc taindu-se forme mici de volovan. Pentru ca aluatul frantuzesc sa ne reuseasca, trebuie ca toate ingredientele sa fie tinute la rece si sa se intinda foaia in mai multe directii, incepand de la mijloc. Se coc in tava neunsa cu grasime si se pastreaza la cald. Se curata ciuperci mici si proaspete (pot fi si din conserva) si se inabusa cu putin unt si sare, Separat se face un rantas dintr-o lingura de faina si una de unt. Se stinge cu 2 cesti de zeama de carne sau de lapte. Se adauga piper si sare si se amesteca mereu, lasand sa fiarba incet. Se freaca galbenusurile cu smantana si se toarna incet in sosul de faina, se pune la foc mic sa fiarba, pana ce sosul se face ca o smantana groasa. Se adauga ciupercile, se mai lasa putin pe foc, dar fara sa fiarba si apoi cu o lingura se umplu formele de aluat. Acesta se unge cu ou, dar sa nu se unga si marginile, pentru a nu ingreuna formarea foitajului.


Vol-au-vent cu ciuperci se servesc foarte fierbinti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
1
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
2
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Daca intr-o zi gyros-ul s-ar intalni cu shaorma :))
Bucataras.RO

Daca intr-o zi gyros-ul s-ar intalni cu shaorma :))

Gyros-ul, prietenul cel mai bun al serilor de bumtzi-bumtzi impodobite pe alocuri cu betzii de poveste si prieteni de club ce...

Daca intr-o zi gyros-ul s-ar intalni cu shaorma :))
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise