Crochete de orez cu fructe

Orezul se pune la fiert aproximativ 5 minute. Se scurge apoi si se spala si se pune din nou la fiert cu lapte si cu zaharul vanilat. Dupa ce a fiert

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 180 gr orez
  • 500 mI lapte
  • 80 gr zahar tos
  • 2 galbenusuri de ou
  • 25 gr unt
  • 125 gr fructe zaharisite
  • 2 linguri faina
  • pesmet
  • 2 oua
  • ulei pentru prajit
  • 1 plic zahar vanilat
  • nuci

Mod de preparare

Orezul se pune la fiert aproximativ 5 minute. Se scurge apoi si se spala si se pune din nou la fiert cu lapte si cu zaharul vanilat. Dupa ce a fiert bine, se adauga zaharul, galbenusurile si untul. Se amesteca totul cu furculita si se pune din nou pe foc sa se ingroase. Se lasa orezul sa se raceasca, apoi se amesteca cu fructele zaharisite si cu migdale sau nuci taiate. Se imparte orezul in bucati si se ruleaza fiecare, se trec apoi prin faina, prin ou batut, prin pesmet si se pun apoi la prajit in ulei.


Se servesc dupa ce s-au racit.

Alte retete:

Ciuperci umplute

Piftie de curcan

Ciuperci la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Frunze de vita oparite
1
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
2
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
3
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
4
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Copanele in fulgi de porumb la cuptor
Bucataras.RO

Copanele in fulgi de porumb la cuptor

Copanele in fulgi este un preparat iubit de multa lume, in special de cei mici, dar nici cei mari nu le refuza niciodata! Pot...

Copanele in fulgi de porumb la cuptor
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise