Crochete de orez cu fructe

Orezul se pune la fiert aproximativ 5 minute. Se scurge apoi si se spala si se pune din nou la fiert cu lapte si cu zaharul vanilat. Dupa ce a fiert

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 180 gr orez
  • 500 mI lapte
  • 80 gr zahar tos
  • 2 galbenusuri de ou
  • 25 gr unt
  • 125 gr fructe zaharisite
  • 2 linguri faina
  • pesmet
  • 2 oua
  • ulei pentru prajit
  • 1 plic zahar vanilat
  • nuci

Mod de preparare

Orezul se pune la fiert aproximativ 5 minute. Se scurge apoi si se spala si se pune din nou la fiert cu lapte si cu zaharul vanilat. Dupa ce a fiert bine, se adauga zaharul, galbenusurile si untul. Se amesteca totul cu furculita si se pune din nou pe foc sa se ingroase. Se lasa orezul sa se raceasca, apoi se amesteca cu fructele zaharisite si cu migdale sau nuci taiate. Se imparte orezul in bucati si se ruleaza fiecare, se trec apoi prin faina, prin ou batut, prin pesmet si se pun apoi la prajit in ulei.


Se servesc dupa ce s-au racit.

Alte retete:

Ciuperci umplute

Piftie de curcan

Ciuperci la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc