Aperitive cu legume

Reteta Aperitiv cu mazare si humus

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 
elizeea postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se rastoarna mazarea si boabele de fasole intr-o oala mare cu apa clocotita sarata si se fierb 3 minute. Se scurg, se racoresc sub jet de apa, apoi se

ingrediente

   300g de mazare proaspata sau congelata 300g boabe de fasole verde
   scoasa din pastaie (nu este necesar sa curatati pielita verde de pe bob) ca alternativa
   puteti dubla cantitatea de mazare 4 linguri ulei de masline sau de floarea-soarelui 2 catei de usturoi
   curatati de coaja sucul si coaja rasa de la 2 lamai 2 linguri ulei de masline extravirgin PENTRU SERVIT 8 felii de paine taraneasca
   injumatatite 125g branza de capra tartinabila 50g frunze de macris

mod de preparare

Se rastoarna mazarea si boabele de fasole intr-o oala mare cu apa clocotita sarata si se fierb 3 minute. Se scurg, se racoresc sub jet de apa, apoi se mai scurg o data complet. Se adauga 4 linguri de ulei intr-o tigaie si se incalzesc usor, dupa care se adauga usturoiul. Se lasa sa se prajeasca foarte usor 3 minute, pana ce uleiul este infuzat iar usturoiul s-a inmuiat dar inca nu a prins culoare. Se rastoarna uleiul impreuna cu usturoiul intr-o cana si se lasa la racorit. Se mixeaza cu ajutorul robotului de bucatarie mazarea, fasolea si o mare parte din coaja rasa de lamaie, dupa care se rastoarna amestecul in uleiul cu usturoi. Se adauga cateii de usturoi, aproape intreaga cantitate de suc de lamaie si o lingura cu ulei de masline extravirgin. In acest moment, humusul ar trebui sa se amestece frumos in bol, dar sa nu aiba totusi o textura prea fina. Daca este necesar, se curata si resturile de pe margini si se incorporeaza in amestec. Asezonam cu aprox. 1 lingurita de sare de mare si de piper negru din belsug. Se adauga restul de suc de lamaie, dupa gust. Se rastoarna intr-un vas de servit si se presara cu restul de ulei de masline extravirgin Pentru servit se prajeste painea si se unge cu branza de capra. Se pune pe fiecare felie o lingura de humus, se stropeste cu putin ulei de masline, se presara restul de coaja de lamaie si un praf de piper negru.


Alte retete Salata de rosii Salata de porumb Mazare cu pui

Incearca si Cosulete cu spanac
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cu mazare si humus" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aperitive cu legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.