Budinca de dovlecei cu telemea

Budinca de dovlecei cu telemea este o delicioasa reteta. Pentru aceasta reteta de budinca aveti nevoie de 2 dovlecei de marime medie.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Budinca de dovlecei cu telemea

Ingrediente

  • 2 dovlecei de marime medie
  • 4 oua
  • 75 g telemea rasa
  • 200 g cascaval ras
  • 2 linguri smantana
  • 4 linguri faina
  • 1/4 lingurita nucsoara
  • sare
  • piper
  • 2 linguri pesmet

Mod de preparare

Budinca de dovlecei cu telemea este o delicioasa reteta. Curatam dovleceii si ii radem – prin gaurile mari, apoi ii calim (fara ulei) sa lase apa. Il calim pana se evapora apa.

Separam albusurile de galbenusuri. Intr-un castron amestecam galbenusurile cu smantana, branzeturile, faina, apoi asezonam cu sare, piper si nucoara. Adaugam dovlecelul dupa ce s-a racit.

Incorporam apoi albusurile batute spuma tare cu un praf de sare. Ungem vasul cu putin unt. Tapetam cu pesmet. Turnam compozitia in vas, apoi coacem budinca de dovlecei la 180°C pana se rumeneste putin (cam 30 minute).


Budinca de dovlecei cu telemea o servim calda, dar este buna si rece.
Sursa acestei retete este blogul culinar Divainbucatarie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori