Castraveti umpluti cu carne de vita

Pentru sos: 1 lingurita de faina, 200 ml suc de rosii Castravetii se curata de coaja, se taie bucati de circa 10 cm lungime si se scobesc. Separat, s

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g carne tocata de vita
  • 5-6 castraveti de
  • marime potrivita
  • 1-2 legaturi de marar
  • 2 linguri de orez
  • 2-3
  • linguri de smantana

Mod de preparare

Pentru sos:

1 lingurita de faina, 200 ml suc de rosii

Castravetii se curata de coaja, se taie bucati de circa 10 cm lungime si se scobesc.

Separat, se pregateste o compozitie din marar, ceapa, taiata marunt, carne tocata si orez, astfel:

ceapa se caleste in putin ulei, se adauga orezul, ales si

spalat, se fierbe pana ce acesta absoarbe toata grasimea,

dupa care se lasa sa se raceasca.

Incorporam carnea tocata, se sareaza si se pipereaza dupa gust.

Daca amestecul este prea sec, se adauga 1-2 linguri de apa rece.

Se umplu apoi castravetii, se asaza intr-o cratita, se

toarna deasupra un sos preparat din faina, suc de rosii si

apa.

Se acopera cratita cu un capac si se lasa sa fiarba

inabusit in cuptor. inainte de a servi, se adauga 2-3 linguri smantana acrisoara sau un borcan mic de iaurt batut bine.
Alte retete

Salata din piept de pui cu ciuperci

Pui cu cartofi

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci