Chiftele de post cu legume

Chiftelele de post este o reteta ideala pentru postul Pastelui. Pentru a oregati chiftele ai nevoie de: morcovi, ceapa, ardei gras, mazare.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Chiftele de post cu legume

Ingrediente

  • 2 sau 3 morcovi
  • 2 cepe
  • 2 bucati de praz
  • 1 ceapa rosie
  • 1 dovlecel si jumatate
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 200 gr mazare din conserva
  • sau congelata
  • 1/2 punga cu granule de soia (sau 2 linguri de orez salbatic)
  • 1 legatura de marar
  • 1 legatura de patrunjel sare
  • piper
  • boia iute
  • ulei
  • apa sau vin alb.

Mod de preparare

Orezul se spala si se pune la fiert. Mazarea se clateste cu apa rece si se lasa intr-o sita la scurs daca este din conserva, daca este comgelata se fierbe. Legumele se curata , se spala. Ceapa se taie marunt. Le-am pus in wok cu un pic de ulei si capac deasupra, sa transpire bine la foc mic. Morcovul se rade pe partea cu ochiuri mari. Apoi l-am aruncat in tigaie peste ceapa. Ardeiul gras se taie cubulete, dovleceii se taie in cuburi moderate ca marime .Verdeata se taie fin. Cand au inceput sa se inmoaie , se adauga ardeii si dovlecelul si continuam calirea, inabusit . Daca e nevoie, se picura si cate putzina apa .Eu am adaugat un pic de vin alb. Cand legumele sunt calite se adauga mazarea si orezul fiert, in reteta originala spunea ca se clateste, dar eu am preferat sa-l pun asa, ca sa fiu sigura ca se leaga. Se mai tzine cca. 2-3 minute, apoi se pune compozitzia la racit. Intr-un castron incapator, se pun legumele calite si racite , orezul, verdeatza tocata, sare, piper, inca vre-o 30 ml. ulei vegetal si se amesteca bine compozitzia pana la omogenizare. Se ung 2 tavi de chec cu margarina [UNIREA] si se tapeteaza cu pesmet . Se pune compozitia de drob in cuptorul preancalzit bine , la copt ,la foc mediu. Se coc aprox. 1 ora , timp in care mai intoarcem tavile in cuptor. Sunt gata cand s-au rumenit deasupra si cand scobitoarea iese curata din drob.Se lasa sa se raceasca in forme , apoi se rastoarna pe o tava , fiecare . Se taie cind sunt perfect reci [tinute la frigider, macar 4-5 ore] , cu un cutzit foarte bine ascutit. Eu am preferat sa fac piftelute, si nici macar n-am mai asteptat sa se raceasca compozitia, mi-am umezit palmele si am modelat cateva piftelute pe care eu le-am pus in cutorul flavorwave.


Pofta buna! Reteta Piftelute de post cu legume a fost propusa de cris31 pe forum culinar.ro Alte retete de post gasiti aici: Aperitiv cu vinete si dovlecei, Ardei copti cu mamaliguta, Bame cu rosii

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Chiftele umplute cu mozzarella
Bucataras.RO

Chiftele umplute cu mozzarella

Chiftele umplute cu mozzarella
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise