Dip de spanac

Dip de spanac este o reteta de sos gros perfect pentru a fi servit la aperitiv alaturi de tortillas.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Dip de spanac

Ingrediente

  • 400g funze proaspete de spanac
  • 150 g fasole rosie kidney (fiarta)
  • 100 g naut (fiert)
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita boia de ardei
  • sare
  • piper
  • 4 linguri de ulei
  • 4-5 linguri de apa

Mod de preparare

Ceapa si usturoiul se curata, se taie marunt si se calesc in 2 linguri de ulei si 3-4 linguri de apa.
Intre timp spalam spanacul (eu am folosit un bol mediu, dar puteti sa ajustati cantitatea de spanac in functie de preferinta) in mai multe ape si il adaugam peste ceapa si usturoi. Daca este nevoie mai adaugam putina apa.
Lasam la calit aprox. 5 minute, pana spanacul este moale.
Punem in vasul robotului fasolea (am folosit la conserva), nautul (am folosit la borcan), spanacul gatit cu ceapa si usturoi si mai adaugam 2 linguri de ulei. Pulsam pana se formeaza un piure, dar nu e necesar sa fie fin de tot.
Adaugam condimentele: boia de ardei, sare si piper dupa gust. Mai pulsam de 2-3 ori pana condimentele s-au amestecat bine si compozitia e suficient de fina.

Functiile care ma atrag cel mai mult la aparatul Philips Multicooker sunt: Fierberea inabusita si Gatirea la aburi


Servim dip-ul de spanac cu paine, lipie, bastonase de legume, crackers, paine prajita, etc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori