Dip de spanac

Dip de spanac este o reteta de sos gros perfect pentru a fi servit la aperitiv alaturi de tortillas.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Dip de spanac

Ingrediente

  • 400g funze proaspete de spanac
  • 150 g fasole rosie kidney (fiarta)
  • 100 g naut (fiert)
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita boia de ardei
  • sare
  • piper
  • 4 linguri de ulei
  • 4-5 linguri de apa

Mod de preparare

Ceapa si usturoiul se curata, se taie marunt si se calesc in 2 linguri de ulei si 3-4 linguri de apa.
Intre timp spalam spanacul (eu am folosit un bol mediu, dar puteti sa ajustati cantitatea de spanac in functie de preferinta) in mai multe ape si il adaugam peste ceapa si usturoi. Daca este nevoie mai adaugam putina apa.
Lasam la calit aprox. 5 minute, pana spanacul este moale.
Punem in vasul robotului fasolea (am folosit la conserva), nautul (am folosit la borcan), spanacul gatit cu ceapa si usturoi si mai adaugam 2 linguri de ulei. Pulsam pana se formeaza un piure, dar nu e necesar sa fie fin de tot.
Adaugam condimentele: boia de ardei, sare si piper dupa gust. Mai pulsam de 2-3 ori pana condimentele s-au amestecat bine si compozitia e suficient de fina.

Functiile care ma atrag cel mai mult la aparatul Philips Multicooker sunt: Fierberea inabusita si Gatirea la aburi


Servim dip-ul de spanac cu paine, lipie, bastonase de legume, crackers, paine prajita, etc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci