Dovlecei si vinete fripte cu dresing de usturoi cu rosie coapta si patrunjel. Pare de dieta dar, pe cuvant, este un deliciu!!!
Pentru ca ieri a fost vineri si e bine sa mai si postim, am facut un preparat simplu dar delicios. Cine doreste, poate curata legumele, eu doar le-am spalat foarte bine si dovlecelul l-am curatat in cruce. Am taiat vinetele si dovleceii in rondele de 1 cm. Am presarat feliile cu sare si le-am lasat cam o ora, intr-o sita, sa se scurga zeama si astfel am indepartat amareala din vinete. Apoi le-am spalat la jet de apa, le-am pus pe servetele absorbante sa indepartez umiditatea.
Intr-un bol am facut un amestec de ulei, sare, piper si ierburi de provence (fiecare pune ce ii place), am adaugat legumele si le-am facut un masaj sanatos, pana s-au uns bine toate feliile. Pe o tigaie tip grill am pus feliile la fript, pe ambele parti.
Intre timp, am facut un mujdei de usturoi simplu. Dupa ce am fript legumele, le-am permis sa faca o baie in "piscina" plina de usturoi. Am presarat cu patrunjel tocat si am savurat legumele usturoiate, visand la un piept de pui fript! :)
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii