Se pun granulele de soia intr-un vas cu apa si un praf de sare la fiert la foc mic , pana se umfla si se inmoaie. Orezul se spala si se pune si el la
Se pun granulele de soia intr-un vas cu apa si un praf de sare la fiert la foc mic , pana se umfla si se inmoaie. Orezul se spala si se pune si el la fiert. Legumele se curata , se spala , mazarea se clateste si ea cu apa rece si se lasa intr-o sita la scurs . Morcovul se rade pe partea cu ochiuri mari , ceapa se taie marunt ,ardeiul gras se taie cubulete, dovleceii se taie in cuburi moderate ca marime. Verdeata se taie fin. Intr-o tigaie de teflon , mai incapatoare , se pune ceapa si morcovul la calit in cca. 100 ml. ulei ,la foc mic ,acoperind vasul cu capac.Cand au inceput sa se inmoaie , se adauga ardeii si dovlecelul si continuam calirea , inabusit . Daca e nevoie , se picura si cate putzina apa. Cand legumele sunt calite se adauga mazarea , se mai tzine cca. 2-3 minute , apoi se pune compozitia la racit. Orezul fiert , se pune intr-o strecuratoare si se spala cu apa rece. Granulele de soia se scurg bine , apoi se storc bine in mana.. Intr-un castron incapator , se pun legumele calite si racite , orezul spalat si scurs bine , granulele de soia stoarse bine , verdeatza tocata ,sare , piper, inca vre-o 30 ml. ulei vegetal si se amesteca bine compozitzia , pana la omogenizare . Se ung 2 tavi de chec cu margarina (UNIREA) si se tapeteaza cu pesmet . Se pune compozitzia de drob in cuptorul preancalzit bine , la copt ,la foc mediu. Se coc aprox. 1 ora , timp in care mai intoarcem tavile in cuptor. Sunt gata cand s-au rumenit deasupra si cand scobitoarea iese curata din drob. Se lasa sa se raceasca in forme , apoi se rastoarna pe o tava , fiecare . Se taie cind sunt perfect reci [tinute la frigider, macar 4-5 ore] , cu un cutzit foarte bine ascutit.
Pofta buna! Reteta Drob de legume a fost propusa de Carmen Spantu pe forum culinar.ro Alte retete de post gasiti aici: Drob de dovlecei, Drob de vinete, Drob cu legume si soia pentru vegetarieni
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeUn aperitiv delicios, se poate servi cald sau rece, potrivit in orice moment!
Rulouri cu ciuperciTortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...
Tort DobosAceasta reteta de vara este un aperitiv cald, delicios, perfect pentru orice masa din zi.
Vinete umplute la cuptorIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii