Fasole galbena cu maioneza

Salata de fasole cu maioneza este un aperitiv/gustare care se prepara usor, este aspectuos si delicios.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Fasole galbena cu maioneza

Ingrediente

  • 300 g fasole galbena
  • un morcov
  • 2 catei de usturoi
  • patrunjel
  • maioneza
  • sare
  • piper
  •  
  • Pentru maioneza:
  • 2 galbenusuri
  • 300 ml ulei
  • o lingurita mustar
  • zeama de lamaie
  • sare

Mod de preparare

Spalam fasolea galbena si ii rupem coditele. Punem un vas cu apa si sare la fiert iar cand aceasta da in clocot adaugam fasolea si fierbem 10 minute.

Scurgem bine fasolea de apa, o lasam sa se raceasca si o taiem in rondele mici. Preparam maioneza, apoi o amestecam cu fasolea taiata, morcovul ras mic si patrunjelul tocat marunt.

Este foarte buna proaspata, cu paine prajita, dar si ca aperitiv.


Pastram salata de fasole cu maioneza la rece, pana in momentul servirii. Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci