Mousse de soia verde

Pastaile se fierb in apa cu sare. Se scurg, se lasa sa se racoreasca putin apoi se scot tecile, rezulta aprox. 3/4 cana de boabe. Acestea se pun in b

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Mousse de soia verde

Ingrediente

  • 2 cani pastai de soia verde
  • sare
  • 300 ml supa de pui sau de legume
  • 10 g gelatina
  • 200ml smantana dulce
  • putin busuioc tocat marunt
  • 2~3 linguri parmezan ras

Mod de preparare

Pastaile se fierb in apa cu sare. Se scurg, se lasa sa se racoreasca putin apoi se scot tecile, rezulta aprox. 3/4 cana de boabe. Acestea se pun in blender impreuna cu supa si se mixeaza bine; totul se toarna intr-o craticioara si dupa ce se da in cateva clocote se inchide focul.

Gelatina se dizolva intr-un sfert de cana de apa fierbinte si se toarna in craticioara peste supa cu soia verde. Se presara busuiocul, se adauga putin piper si sare dupa gust (daca se pune si parmezan e bine sa nu se adauge prea multa sare) si se lasa sa se raceasca bine.

Smantana se bate frisca. Peste ea se toarna treptat compozitia precedenta, amestecand usor.

Totul se apoi in forme si se da la frigider.


Dupa ce s-a intarit bine mousse-ul se rastoarna din forma si se serveste alaturi de cateva feliute de rosie. Reteta Mousse de soia verde a fost propusa de CristinaK. Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc