Omleta cu jambon si legume

Omleta cu jambon şi legume este un aperitiv ( tapas) tipic spaniol foarte săţios.

Portii
1
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
5 minute
Complexitate
redusa
Omleta cu jambon si legume

Ingrediente

  • 2 ouă
  • 2 felii de jambon (jamon serrano)
  • 1/2 ardei gras tăiat cubuleţe
  • 1 cartof fiert tăiat cubuleţe
  • 2 linguri de mazăre fiartă din conserva
  • 2 - 3 linguri smântână pentru gătit
  • ulei de măsline pentru uns tigaia
  • sare şi piper după gust
  • salata verde si ardei gras pentru decor

Mod de preparare

Se unge o tigaie antiaderentă cu ulei de măsline, se bat ouăle cu un praf de sare, piper şi se coace omleta pe ambele părţi. Se scoate pe o farfurie.

În tigaie se mai pune puţin ulei în care se căleşte ardeiul, apoi se adaugă restul de ingrediente şi se amestecă bine. Se potriveşte gustul de sare şi piper.

Pe jumătate din omletă se pune o felie de jambon, legumele călite şi a doua felie de jambon. Se pliază deasupra cealaltă jumătate de omletă.

Pont: in loc de jambon se poate folosi sunca de praga sau sunca de curcan.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc