Aperitive cu legume

Reteta Placinta cu dovlecei

portii reteta 8 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:30m 
gatire reteta 1h 
dyadya postat de
Postat pe: 20-11-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Placinta de Legume (Reteta Video)"
 
O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

ingrediente

8 portii

Pentru aluat avem nevoie de:
   aproximativ 300 gr faina alba de grau
   2-3 linguri cu ulei de masline
   15-20 gr drojdie proaspata
   100 ml apa calduta
   sare dupa gust
   1 lingurita cu zahar
   rozmarin
   seminte de chimen dupa gust
Pentru compozitie avem nevoie de:
   3 oua
   3 dovlecei potriviti
   100 gr cascaval
   200 gr branza de burduf
condimente dupa gust:
   sare
   piper
   rozmarin
   cateva frunzulite proaspete de busuioc
Suplimentar ne sunt necesare:
   3-4 rosii mici
   un galbenus de ou pentru uns placinta

mod de preparare

Incepem prin a pregati aluatul: Intr-un bol micut adaugam zaharul si drojdia; le pasam cu ajutorul unei lingurite pana ce compozitia devine lichida; pastram bolul intr-un loc caldut, pentru 10-15 minute, timp in care drojdia va dospi. Cernem faina intr-un vas, adaugam condimentele dupa gust (sarea, rozmarinul si chimenul), drojdia dospita si mai apoi, putin cate putin, apa calduta. Amestecam toate ingredientele si framantam aluatul adaugand, treptat, uleiul. Acoperim vasul cu un prosopel curat si il pastram la cald pana ce isi dubleaza volumul. Intre timp pregatim compozitia: Curatam dovleceii de coaja si ii trecem prin razatoare sau ii maruntim cu ajutorul unui tocator electric. Ii lasam intr-o/un sita/ciur, presandu-i ocazional, pentru a elimina surplusul de suc continut. Framantam branza de burduf si trecem prin razatoare cascavalul, adaugam dovleceii si cele 3 oua, condimentam dupa gust si presaram busuiocul verde. Amestecam toate ingredientele pana la omogenizarea completa. Din aluatul crescut, intindem o foaie uniforma, nu foarte groasa. O asezam in vasul cooker-ului, uns in prealabil cu putin unt topit, adaugam compozitia de dovlecei si surplusul foii de placinta peste aceasta. Coloram cu rondele de rosii si ungem cu galbenus de ou. Coacem placinta la 150 de grade pentru 55 de minute aproximativ. O lasam sa se raceasca treptat in vas. Se serveste rece, cu pofta!
Incearca si Tarta cu spanac
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovlecei" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aperitive cu legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.