Praz umplut cu orez si carne

Alegem fire de praz mai groase, care se taie bucati de 2 cm lungime. Se scoate miezul, pastrandu-se foile din exterior, care nu se desfac. Din carnea

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g carne tocata (de pasare)
  • 1 felie de paine inmuiata in apa
  • sare
  • piper
  • Pentru sos: 1 lingura de faina
  • 1 lingura de unt
  • 1 pahar de vin alb
  • zeama de carne
  • 1 lingura de bulion

Mod de preparare

Alegem fire de praz mai groase, care se taie bucati de 2 cm lungime. Se scoate miezul, pastrandu-se foile din exterior, care nu se desfac. Din carnea tocata, painea inmuiata si bine stoarsa si miezul de praz, oparit, scurs si tocat, se prepara o umplutura. Aceasta se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust. Apoi se umplu „tuburile" de praz si se asaza intr-o cratita.

Separat, se prepara sosul.

Se pregateste un rantas alb din cantitatile de faina si unt, care se stinge cu un pahar de vin alb, amestecat cu zeama de carne si bulion.

Se toarna sosul peste „tuburile" de praz, se da vasul la

cuptor si se lasa pana scade sosul si stratul de deasupra

capata o culoare aurie. Preparatul se poate servi fierbinte

sau rece. In ultimul caz, untul folosit la pregatirea sosului se va inlocui cu ulei.
Alte retete

Spanac la cuptor

Placinta cu spanac

Mancare cu sparanghel

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc