Aperitive cu carne

Reteta Rulouri picante din dovlecei, cu guleras jambonat, umplute cu legume

portii reteta 6 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 15m 
gatire reteta 20m 
ani67 postat de
Postat pe: 19-10-2018
Adaugă în cartea de bucate
Dovleceii gatiti in acest mod pot fi serviti ca niste aperitive delicioase, la o masa copioasa intr-o zi de toamna!

ingrediente

6 portii

   2 dovlecei tineri
   cateva felii subtiri de jambon
   250 g mix de legume (dupa preferinta)
   150 g scarita afumata
   100 g cascaval
   un ardei iute rosu
   ulei
   sare
   amestec uscat de condimente(cimbrisor, oregano, dafin, maghiran, piper)
   cateva scobitori din bambus

mod de preparare

Se spala si se sterg bine dovleceii, apoi se taie capetele si se feliaza pe lung, in fasii sibtiri care apoi se coc un pic pe ambele fete, cateva secunde, pe un gratar de teflon, uns cu un strop de ulei.
Se scot feliile pe un platou si cat sunt calde, se ruleaza cu grja si se prind capetele cu o scobitoare.

Intr-o tigaie se incinge un pic de ulei in care calim iute, cateva secunde ardeiul iute taiat rondele curatate de seminte, il scoatem pe o farfurioara si in acelasi ulei calim scarita afumata taiata cubulete mici impreuna cu legumele, saram si condimentam dupa gust si lasam sa scada tot sucul lasat si legumele sa se inmoaie. Taiem si cascavalul cubulete mici.


Se pregateste o tava tapetata cu hartie pentru copt si se asaza rulourile unul langa altul. In fiecare rulou se baga cate un rulou de jambon, lasam 1 cm mai inalt decat rulou de dovlecel pentru a-l putea petrece peste ruloul de dovlecel, ca un guleras.
In fiecare rulou astfel aranjat se pune cate o lingura de legume sotate,apoi se presara cubulete de cascaval si deasupra iar legume sotate, si presaram si cateva cubulete de cascaval. Cascavalul are rolul de a lega legumele sotate si de a da cosistenta legata preparatului. Se dau la cuptor cca 15 minute, dupa care se indeparteaza scobitorile si se asaza pe platou decorate cu ronelele calite de ardei iute si oregano sau cimbrisor verde. Se poct consuma ca aperitiv rece, sunt delicioase.

Pofta buna!

Incearca si Rulada de carne
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri picante din dovlecei, cu guleras jambonat, umplute cu legume" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.