Salata marocana zaalouk

Salata marocana zaalouk este o salata cu vinete ce poate fi servita ca aperitiv atat calda cat si rece.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Salata marocana zaalouk

Ingrediente

  • 2 vinete mari
  • 1/2 cana ulei de masline
  • 2 cani de rosii taiate cubulete
  • 1 lingura usturoi pisat
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • 1/2 lingurita chimion
  • 1 lingurita de boia de ardei
  • 1/4 cana coriandru tocat fin

Mod de preparare

Vinetele se spala si se usuca. Apoi se coc in cuptorul incins la 250°C aproximativ 45-50 minute. Le curatam de coaja si le lasam la scurs intr-o sita. Dupa ce s-au scurs le taiem cubulete.
Intr-o tigaje incindem uleiul de masline si apoi adaugam rosiile si usturoiul pisat. Amestecam bine. Adaugam boia de ardei, sare si piper si lasam sa fiarba la foc mic 20 minute.
Apoi adaugam vinetele, coriandru si chimion. Lasam la fiert inca 15 minute.


Servim salata marocana calda sau rece ca aperitiv.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci