Tarta brad

Tarta in forma de brad este un aperitiv deosebit, perfect pentru masa de Craciun. Are culoare si savoare, este perfect pentru masa festiva.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Tarta brad

Ingrediente

  • 250 g. faina
  • 1 lingurita sare
  • 90 g. unt
  • 200 g. spanac
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri cascaval ras
  • 100 g. samburi de pin
  • 2 linguri otet
  • sare
  • piper
  • 100 g. rosii mici (cherry)
  • 100 g. felii de branza topita felii
  • gen Hochland.

Mod de preparare

Eu am facut aluatul intocmai, numai ca am facut un spanac normal, cu faina si lapte. E foarte usor de facut si de efect. Am pregatit tava si ingredientele aluatului. Untul se topeste cu 100 ml. apa. Se toarna apoi intr-un castron si se inglobeaza faina amestecata cu sare. Aluatul se da la rece 30 min. Se unge tava sau daca nu aveti tava de bradut, se decupeaza un bradut din hartie. Se intinde apoi aluatul, se aseaza deasupra sablonului si se decupeaza aluatul. Se face din restul de aluat un rulou care se aseaza pe marginea bradului. Se inteapa aluatul si se coace 30 min. la 180 grade.

Spanacul se paseaza cu ulei, cascaval, otet, sare, piper si samburi de pin. Eu l-am facut traditional. Am umplut tarta.

din feliile de branza topita se taie stelute:

- se taie rosiile in jumatate, ca niste globuri :

- se orneaza frumos- si gata bradutul!

- pe masa, cu branza rasa langa, ca o zapada argintie


Reteta de Tarta brad a fost propusa de sava laura pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci