Dai cartofii pe razatoarea cu gauri mari, ii amesteci cu sare, ii pui la scurs 10-15 min. Dai ceapa pe razatoarea mica. Ungi o tava (13X9 am folosit e
Dai cartofii pe razatoarea cu gauri mari, ii amesteci cu sare, ii pui la scurs 10-15 min. Dai ceapa pe razatoarea mica. Ungi o tava (13X9 am folosit eu) cu margarina si amesteci ceapa cu oul batut. Se storc bine cartofii, se amesteca cu oul cu ceapa si se pun in tava. Cel mai usor se va modela stratul de cartofi, cu un pahar cu fundul drept. Se preseaza bine de tot, se ridica stratul si putin pe marginea tavii si se da la cuptor pt 30 min, foc mediu. Se scoate tava din cuptor, se unge cu putin ulei si se mai pune 5 min la foc mediu. Conopida se spala si se rupe in buchetele, ceapa si usturoiul se taie si se pun toate intr-o tigaie in care s-a topit untul. Se lasa 5 min, apoi se pune patrunjelul, se acopera si se mai lasa sa stea pe foc cam 5-10 min.
Montatul tartei
Peste stratul de cartofi se pune 1/2 din cantitatea de cascaval. Se toarna amestecul de conopida. Se pune restul de cascaval. Se toarna ouale batute cu lapte si, pt culoare, se presara boia dulce. Se mai da la cuptor la foc mediu, pt 30-35 min.
Se serveste calda. Reteta Tarta cu cascaval si conopida a fost propusa de California pe forum culinar.ro
Alte retete cu conopida gasiti aici:
Conopida poloneza,
Conopida cu parmezan,
Conopida cu brinza
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseEu tot carnivora raman,aperitivul asta nu l-am facut pentru mine,doar l-am gustat.Nu-i rau,e chiar bun...dar tot mai buna-i...
Aperitiv cu dovlecel si soiaPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii